De Comeback Kids van Unitas’30 JO11-5 doen het weer op bezoek bij Rijen JO11-2

Unitas'30 JO11-5
27-10-2018
3 - 4

Scheidsrechter:   S. (Simon) van derTogt
Na een goede overwinning vorige week in de beker tegen de Gunners stond er vandaag de competitiewedstijd tegen Rijen JO11-2 op het programma. Rijen is de koploper van de competitie en dus stond iedereen extra gefocust op het veld.
Dit keer moesten we het helaas zonder Pim doen in de verdediging als gevolg van een griepje. Koen stond deze keer de hele wedstrijd in het goal en deed dat als zo vaak dit seizoen super! Zoals tot nu toe elke wedstrijd dit seizoen was dit wederom een 2ejaars team en dus was er bij de tegenstander weer genoeg lengte en fysieke kracht aanwezig. Unitas’30 kwam echter sterk uit de startblokken en wist in het eerste kwart meteen tot scoren te komen. Sem kwam van rechtsbuiten sterk op en passeerde zijn verdediger. Op de achterlijn gaf hij voor op Carlo, die de bal goed voor de keeper intikte! Niet veel later was het een slechte uittrap van Rijen die bij Sem in de voeten belande. De uithaal spatte uiteen op de lat. Niet veel later kwam Thom aan de bal en paste deze bal op Ilija, deze deed een passeer beweging en speelde Carlo aan. Carlo maakte een mooie kapbeweging en wist in het tweede kwart net voor rust de stand gelijk te trekken. 2-2.
In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid. Rijen ging meer fysiek spelen en Unitas’30 kwam niet meer aan het voetballen toe. Koen wist een doelpunt uit een counter te voorkomen door goed uit te komen! Echter niet veel later waren er 2 counters die wel succesvol waren en stonden we ineens met 2-2 gelijk! Tijs L. en Tijs B. hadden hun handen vol om het achterin dicht te houden. Diego wist door slim te spelen regelmatig druk te houden op de tegenstander en voorkwam zo tot 2x toe een counter. Net voor rust wordt er via een afstandsschot wederom gescoord door Rijen. Unitas’30 gaat daardoor met 3-2 de rust in.
Unitas’30 was geërgerd en vastbesloten om hier met 3 punten weg te gaan. Het was overduidelijk dat Unitas’30 de betere voetballende ploeg was en hield goed druk! We moesten echter tot in het 4e kwart wachten totdat we weer gelijk kwamen. Een vrije trap van Ilija wordt in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar het is wederom Carlo, die er als een echte spits bijstaat en de bal intikt. 3-3 het kan nog!! In de slotfase was het Luca die meerdere keren met een mooie actie de ruimte wist te vinden. Hij past de bal op Luuk en vervolgens gaat het met snel combinatiespel van Ilija naar Carlo. Deze haalt uit en scoort de 3-4!
De Comeback Kids laten wederom zien dat ze veerkracht hebben en als een echt team tot het laatste moment door willen vechten voor het best mogelijke resultaat!
De trotse ouders langs het veld werden beloond op een uitzinnig gejuich na het laatste fluitsignaal!
Op naar Baronie JO11-1 aanstaande zaterdag!