Unitas JO13-1 wint ook bij RBC

RBC JO13-1
Unitas'30 JO13-1
27-10-2018
0 - 2

Scheidsrechter:   M. (Maarten) vanHove
Op deze regenachtige zaterdagochtend werd er afgereisd naar Roosendaal voor het competitieduel tegen het op dat moment ongeslagen RBC.
Ruben kon gelukkig na een blessure de handschoenen weer aantrekken. Melvin en Tycho hadden hem echter de laatste wedstrijden goed vervangen.
Unitas trok vanaf het begin van de wedstrijd ten strijde. Na goed voetballen achterin kreeg Unitas na 2 minuten al de eerste kans. De bal werd van achteruit ingespeeld op Senna, Senna gaf een steekpass op Neri en Neri kon net voor de uitgekomen keeper de bal binnen tikken, 0-1.
Twee minuten later stuurde Senna Stan er op rechts vandoor. Hij sneed voor zijn verdediger de zestien in maar de keeper kon net op tijd met een sliding de bal wegwerken.
Even later kreeg RBC een kans maar Ruben bracht goed redding in de linkerhoek.
Na deze kans waren de ploegen een kwartier lang gelijkwaardig aan elkaar en gaf de verdediging van Unitas bestaande uit Fadi, Jouke, Oscar en Jesse niets weg.
In de 18e minuut legde Stan de bal uit een corner voor maar het schot van Neri bij de 2e paal kon worden geblokt. Vijf minuten later kreeg RBC een mogelijkheid. Een paar spelers van Unitas werden uitgespeeld maar het schot belandde in de handen van Ruben.
Net voor de rust nam Stan wederom een corner, de bal kwam terecht bij Jip. Het schot van Jip werd in de korte hoek geblokt en de rebound van Oscar werd weggewerkt.
Vlak na de rust werd Unitas gelijk onder druk gezet door de thuisploeg maar Unitas liet zich niet van de wijs brengen.
Na drie minuten kreeg Neri de bal op het middenveld, hij zag Jip de diepte ingaan en gaf de bal mee. Jip liep richting keeper, kreeg kortsluitin, wist niet meer wat te doen en de keeper kon de bal voor zijn voeten wegglijden.
Een minuut later stuurde Jip Neri de diepte in, hij liep alleen op de keeper af, maakte de kans wel af en schoof de bal langs de keeper, 0-2.
Na bijna een kwartier spelen kreeg RBC een vrije trap, maar Ruben kon eenvoudig vangen.
RBC wilde nog wel maar kon niet meer en wordt dan ook niet meer gevaarlijk. Unitas controleerde het duel en leunde achterover. Beide ploegen kregen tot vlak voor het einde van de wedstrijd weinig kansen meer.
Net voor tijd kreeg Jip nog een kans. Hij werd de diepte in gestuurd maar schoot de bal op de voeten van de keeper. Unitas trok de verdiende overwinning over de streep en doet met 12 punten uit 5 wedstrijden goed mee in de top van de ranglijst.
 

Verslagen

Terug naar boven