Unitas’30 JO15-6 gooit wederom alles in de strijd voor punt

Unitas'30 JO15-6
27-10-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   M. (Maurits) van denMaagdenberg
Zaterdag 27 Oktober begon regenachtig, maar toen Unitas’30 om 11:30 klaar stond voor de uitwedstrijd tegen UVV’40 JO15-2 begon het zonnetje lekker te schijnen.
Iedereen had er weer zin in, en de supporters waren ook in grote getale meegekomen.
Op basis van behaalde resultaten zou het wederom een spannende wedstrijd kunnen worden.

We begonnen met Finn in de goal, Sam, Jamie, Gido en Indy achterin, Thijs, Stijn, en Gijs op het middenveld, en voorin Rodin, Levi en Luuk. Niels, Jef, Emre en Boaz, zouden later sterk invallen.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd domineerden wij op het veld. UVV kreeg geen enkele kans, en wij konden af en toe tot in de 16 meter doordringen. Door een moment van onoplettendheid verloren we de bal in de aanval, en wist UVV in de 18e minuut uit een counter de 1-0 te maken. Gelukkig konden we dit even later fraai recht zetten, omdat Levi de 1-1 maakte na een mooie pass van Niels. Bij UVV was duidelijk de rechtsbuiten een van de meest gevaarlijke spelers. Onze verdediging had hem tot op dat moment onder controle. Maar langzaam maar zeker werden door hem vermoeid, en daar wist hij vlak voor rust fraai van te profiteren en maakte de 2-1. Zo gingen we ook de rust in, maar het had anders kunnen wezen, omdat we in de allerlaatste seconden ook nog een penalty mee kregen die helaas hoog over ging.

In de rust werden de toppers aangemoedigd er in te blijven geloven en achtering niet te veel weg te geven.

Helaas begon UVV erg sterk aan de tweede helft. En maakten ze na een aantal minuten de 3-1. Het had ook nog 4-1 kunnen worden. Maar Finn hield een aantal kansen fraai tegen. Vanaf de zijlijn spoorde iedereen aan er nog steeds in te blijven geloven. Het spel ging weer over en weer en zo’n 10 minuten voor tijd scoorde Luuk uit een voorzet van Levi de 3-2. Iedereen begon er nu echt weer in te geloven en UVV kwam niet echt meer aan voetballen toe. Een paar minuten later scoorde Levi fraai de 3-3 met een mooi afstandschot. Gezien het spelbeeld op dat moment een verdiende stand. Maar wij waren aan de betere hand en iedereen ging door om te proberen de overwinning binnen te slepen. Dit lukte helaas niet en bleef 3-3 eindstand. Wat zoals al eerder aangegeven ook wel een terechte eindstand was.

Al met al hebben we vandaag weer vooruitgang gezien in het spel en een hele goede inzet en dat geeft weer goede moed voor de volgende wedstrijd thuis tegen Moerse Boys JO15-2.