Baronie JO13-1 - Unitas JO13-1, het wonder van Breda

Unitas'30 JO13-1
20-10-2018
3 - 4

Scheidsrechter:   D. (Dennis) vanGils
Vandaag stond het bekerduel op het programma tegen een divisie hoger spelend Baronie.
De thuisploeg was vooraf natuurlijk favoriet, maar Unitas was niet van plan zich vandaag zomaar het kaas van het brood te laten eten.
Vanaf het begin af aan ging Unitas er vol tegenaan. In de eerste minuut ging Neri er op links vandoor, liep richting keeper, maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper de aanval kon onderscheppen. Een minuut later stuurde Lars Neri de diepte in, een verdediger van Baronie trapte mis en Neri kon met rechts schieten, maar helaas ging het schot naast.
In de 2e minuut kreeg Unitas haar 3e goede kans. Lars schoot een vrije trap diep op Senna, er volge een schot maar de bal kwam op de lat. Na uitverdedigen van Baronie kwam de bal voor de voeten van Milan, maar zijn schot kwam in de handen terecht van de keeper.
De beginfase was duidelijk, Unitas was gekomen om een overwinning te behalen in Breda en begon sterk aan de wedstrijd.
Na ruim een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de eerste kans. Uit vrije trap kwam de bal terecht bij de 2e paal, maar Tycho tikte de bal weg.
Even later was het raak voor thuisploeg. Unitas verdedigde slecht uit en de bal kwam voor de voeten van een speler van Baronie, er volgde een zondagsschot en via binnenkant paal viel de bal hoog in het doel binnen, 1-0.
Unitas was even van slag en Baronie werd in deze fase van de wedstrijd wat sterker maar de achterstand was onverdiend. Achterin en op het middenveld werd er stug verdedigd maar voorin was Unitas niet altijd even alert op de ballen die voorin kwamen waardoor Unitas even niet onder de druk uit kwam.
Een minuut voor rust snelde Neri de 16 in en werd neergehaald. De scheids twijfelde niet en legde de bal op de stip. Senna zette zich achter de bal, stuurde de keeper de verkeerde kant op en bracht Unitas langszij, 1-1.
Net voor rust leek Unitas nog op voorsprong te komen maar tot 2x toe kon een schot van Neri worden geblokt.
Unitas kwam na de rust wat minder uit de kleedkamer en in de 6e minuut was het Baronie dan ook dat wederom op voorsprong kwam. Slecht wegwerken achterin werd afgestraft met een schot in de kruising langs de kansloze Tycho, 2-1.
Drie minuten later stuurde Stan Senna de diepte in, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit en de keeper kon de bal onderscheppen. Uit een tegenstoot bracht Tycho goed redding maar bij de derde poging was hij toch kansloos en de bal ging via onderkant lat binnen, 3-1.
Unitas rechtte de rug en gaf niet op. Er worden wat tactische omzettingen gedaan en Unitas trok ten aanval. Na 17 minuten was het Milan dat met een goede actie de bal aflegde op Neri. Neri legde de bal af op Fadi en hij schoot de bal binnen, 3-2.
Unitas kreeg weer hoop, pakte Baronie bij de strot en al snel viel er weer een treffer te bejubelen.
Lars legde uit een vrije de bal neer bij de 2e paal. De bal viel achter de verdediging, er volgde een stuit en Stan kwam goed inlopen en kon binnen knikken, 3-3.
Baronie was volledig de kluts kwijt en Unitas bleef gas geven.
Twee minuten was er weer een vrije trap. Lars legde de bal weer bij de 2e paal, Senna tikte de bal door en Stan kon net voordat de keeper de bal kon onderscheppen binnen tikken, 3-4.
Baronie probeerde nog wel aan te zetten, maar het kon niet meer. In de slotfase kreeg Unitas nog een paar kansen. Neri werd door Tijn de diepte ingestuurd maar het schot kon worden gekeerd door de keeper. Net voor tijd ging Neri er op volle snelheid op links vandoor. De bal leek uit te gaan, maar hij haalde de bal toch, liep richting zestien, legde de bal voor en na slecht wegwerken kwam de bal voor de voeten van Milan. Het schot kwam helaas terecht in de handen van de keeper.
Het laatste fluitsignaal klonk, Unitas boekte een verdiende overwinning en zo voltrok zich na een 3-1 achterstand het wonder van Breda.