Unitas'30 4 buigt achterstand na rust om tegen Internos

Unitas'30 Zondag 4
Internos 3
14-10-2018
6 - 4

Scheidsrechter:   B. (Bob) Frauenfelder
De voor velen langverwachte, grote dag was aangebroken. Unitas'30 Quattro zou het opnemen tegen de heren van Internos 3. De wedstrijd stond gepland om 12:30. Dit bood overigens voor zeker meer dan de helft een uitkomst, aangezien menig onder contract staand Quattro-speler zich de avond voorafgaand aan deze krachtmeting al had laten gelden bij o.a. het smartlappenfestival. Toch werd verwacht dat iedereen om stipt 11:45 gepakt en gezakt in de kleedkamer verscheen. Die eis van coach Robinho Sprenkels vormde voor niemand een probleem, alleen Teuntje Staal sloot naar eigen zeggen ''een Leurs kwartierke'' later aan. Dit uitte zich eerder in een Leurs 3-kwartierke. Maar goed, hij was er.
Na een zeer strakke warming-up waarin vooral gehamerd werd op het afmaken, wat al een korte test voor keeper Timo Baksteen was, werd er om exact 12:29 getost, waarna om 12:30 afgetrapt werd. De ene na de andere kans voor het Blauw-Gele sterrenensamble ontstond voor het doel van sluitpost Bak. Over Bakkie gesproken, die heeft zich naarmate de Derby vorderde tot Man of the Match kunnen kronen. Wat een pot keepte deze jongen, die dit vooral zelf niet verwacht had na de avond voor de pot.
Met Gabriël Nouws op de back begon het te lopen. Unitas'30 begon iets meer grip te krijgen en dat betaalde zich uit. Na een wat harde steekbal van Rick, rende Niels zich helemaal suf en hij had hem. Niels legt terug, hij schiet, paal. Kans verkeken denk je dan. Of niet ? Daar duikt Yanick “Vennie” de Weert weer op, neemt de rebound voor zijn rekening en het was raak : 1-0.
Na een lang tactisch schouwspelletje kwamen de Internossers door een foutje in de defensie op 1-1. ''Kom op, nu wij weer'' zijn dan de welbekende kreten op Sportpark de Lage Banken. Het mocht helaas niet baten. Net voor rust werd het 1-2, en zelfs 1-3. Wederom stonden de Quattronari's niet helemaal op te letten en zo gingen we met 1-3 aan de thee in kleedkamer 16.
Hier werden de nodige woorden door de kleedkamer geslingerd door o.a. ervaren, zogeheten 'ouwe rot in het vak' Ramon de Caluwé. Mede dankzij die woorden kwam Quattro met een ander gevoel de kleedkamer uit. Er was weer strijd. En niet een beetje ook ! Binnen de kortste keren stond het 2-3 en ja hoor, de 3-3 viel ook! Wat was dit ?!?! Konden de Geel-Zwarten dit uitbouwen of niet, hoe ging coach Robinho dit aanpakken? Spitsie d’r bij of nie ? Afijn, na lang bikkelen en hard werken als collectief, viel hij! Na een GE-WEL-DIGE kopbal van Ramon, waarbij menig supporter dacht dat de bal lek viel, viel hij bij Niels en jawel: 4-3. Totale euforie rondom Veld 4 ( Quattro ) op De Lage Banken. Helaas was dat van korte duur, want de normaal zo rustige back Sander Buik zag de kat die hij de avond d’r voor nog zo had geknuffeld weer even voorbij komen. Even stond hij niet op te letten en het was weer 4-4. Dit was een enorme domper. Desondanks bleven we knokken en net voor tijd , zeg een 86e minuut, kregen we een pingel mee die Sluwe Vos Vennie had binnengesleept. Niels achter de bal, ijskoud dat hij was, 5-4! JA! Dit moesten we nog 2 minuten vasthouden. Internos had van zichzelf verloren en liet het nu helemaal lopen, waardoor in de laatste seconde van de scherp gefloten pot door arbiter van dienst Bob Frauenfelder ook de 6-4 nog tegen de touwen werd gerammeld. Al met al dus een zeer verdiende overwinning. Puur op wilskracht hebben we dit potje binnen weten te slepen. Nu op naar meer...
Ook in de derde helft, nou ja, vooral in de derde helft waren we weer in vorm. We zijn lekker blijven hangen, en toen de kantine ging sluiten, had Bakkie het scherpe idee het feestje naar zijn achtertuin te verplaatsen. Zo gezegd zo gedaan, en daar stond de ene na de andere goudgele rakker op ons te wachten. Domino's kwam 2x langs, en Mitch Buiks lustte nog wel een frietje, dus sloot de Guust ook nog ff aan. 3 Puntjes !
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven