Unitas'30 JO11-8
Unitas\'30 JO11-6G
13-10-2018
4 - 7

Na 2 weken vriendschappelijk te hebben geoefend, speelden we vandaag eindelijk de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Het was officieel gezien een uitwedstrijd, maar toch gewoon op sportpark de Lage Banken omdat we tegen JO11-8 speelden. Wederom een 2e-jaars team, dus allemaal een stukje groter.
Er was afgelopen week hard getraind met veel nadruk op “actie na de actie”. We hadden vandaag een aantal afwezigen door vakanties/blessures, maar Mik, Karlijn, Jayro en Madelief zijn zeker belangrijk geweest in de voorbereiding naar deze wedstrijd!
We begonnen daarom met 6 spelers en een keeper in het veld en opende zeer sterk in de eerste 10 minuten. Goede combinaties en fysiek sterk in de duels. Één van deze eerste aanvallen leidde dan ook tot de 1-0. Na een aantal mooie acties van Melhem maakte Kyra de 0-1 prachtig over de keeper heen. Niet heel veel later was het Melhem zelf die de 0-2 maakte op aangeven van Noor. Achterin hielden Nolan en Thijn samen met Noor de boel goed dicht. We moesten kort met een man minder verder, waarna er nog best lang stand gehouden kon worden, maar helaas viel toch nog net de aansluitingstreffer, 1-2 in het eerste kwart.
Het tweede kwart kwamen de tegenstanders fysiek sterker voor de dag en zonder dat er echt grote fouten gemaakt werden, stond het toch ineens 3-2. We kregen vervolgens versterking van Tijs en Diego zodat we eindelijk ook een wissel hadden. Het werd vervolgens een boeiende wedstrijd waar we goed bleven combineren. De stand werd dan ook weer omgedraaid na 2 assists van Nolan, met eenmaal Kyra en eenmaal Noor als doelpuntenmaaksters. We moesten toen nog een tegengoal incasseren waardoor het 4-4 stond voor het ingaan van het laatste kwart. Joris zette alles nog even op scherp en ondanks het jaartje ouder, zag je dat bij de tegenstanders het fysiek een beetje begon op te raken. We profiteerden hier goed van door 2 mooie goals van Yaniek (die vandaag zeer goed op dreef was) en Nolan: 4-6 voor! Diego was inmiddels afgezakt naar de verdediging en had een aantal goede onderscheppingen. Het slotakkoord was voor onze andere gastspeler Tijs, die na een kort tikje van Thijn de 4-7 op het bord zette. Sven had vervolgens nog een zeer knappe redding waar hij goed zijn goal uitkwam en daarmee was dit ook de eindstand. Het was een enerverende partij en de jongens/meisjes hebben keihard gewerkt. Nu weer 2 wekend scherp trainen en op naar de volgende competitiewedstrijd!