Unitas’30 JO11-5 pakt wederom drie punten tijdens fysieke wedstrijd.

Unitas'30 JO11-5
13-10-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Zaterdag 13 Oktober vroeg in de ochtend, worden we verwacht bij JEKA in Breda. Na een succesvolle reeks, groeit het zelfvertrouwen van dit echte ELFtal! Aan de koffietafel leek het er nog even op dat er met geld geschoven werd om de trainer te beïnvloeden. Dit bleek echter FAKE NEWS te zijn! Met Thom in het goal voor de eerste twee kwarten begon Unitas’30 de wedstrijd. Thom die maar net op tijd genezen was van een gekneusde vinger deed het goed in het goal, ondanks het gebrek aan ervaring! Het eerste kwart verliep erg rustig, met eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans voor beiden ploegen. Er was een licht veldoverwicht voor Unitas’30.

In het tweede kwart kwam er wat meer druk met verschillende kansen. Pim stond samen met Tijs B en Tijs L weer goed te verdedigen en wisten met hun drieën meerdere keren de laatste pass te onderscheppen van de tegenstander en die keer dat dat niet lukte kwam de keeper goed uit! Diego kwam op rechts meerdere keren goed door en zorgde voor een aantal corners. Maar Luca op links kreeg ook een goede kans na een pass van Ilija. Helaas ging de bal over. Niet veel later was het Luuk die vanuit achteren een mooie steekpass geeft over de as van het veld op Ilija. Ilija passeert met een mooie actie zijn tegenstander en zet met een steekpass Sem vrij voor het goal. Sem anticipeert goed op de uitkomende keeper en schiet in de verre hoek. JEKA zorgt echter ook meerdere keren voor gevaar en aan het einde van het tweede kwart wordt er via een intrap vanaf het midden richting doel geschoten. De bal stuitert over de 2 verdedigers en de keeper heen en het staat weer gelijk!

In het derde kwart neemt Koen het stokje over van Thom als keeper en dit altijd voor meer rust achterin! Kansen blijven komen al is het soms wat rommelig. Pim past een bal van achteruit op Sem, die de bal meteen doorlegt op Carlo. Een zeer fraai schot volgt, maar de keeper van JEKA weet de bal goed te keren.  Door het rommelige spel wordt de wedstrijd wat harder waardoor Thom, Tijs L. en Tijs B. een aantal keren er stevig in moeten gaan om Unitas’30 op het juiste spoor te houden. Dit laat zien dat dit team echt voor elkaar wil knokken om het maximale resultaat eruit te halen! En die keren dat de handrem van de verdedigers te laat was, stond daar Koen, die meerder keren mooie reddingen maakte!

Luca op links stond gedurende de wedstrijd vele malen goed vrij langs de lijn. Helaas werd hij te weinig gevonden, maar die keren dat hij de bal kreeg stuurde hij de backs het spreekwoordelijke voetbalbos in! Zo zorgde Luca tijdens een van zijn acties voor een corner die door Tijs L. genomen werd. De bal kwam bij Sem terecht en met een hakje en een been van de verdediger belande de bal in het goal. Marge van een.

In het laatste kwart bleef de druk er goed op staan en zowel JEKA als Unitas’30 begonnen meer fysiek te spelen. Ondanks het feit dat JEKA een tweedejaars team was, wist Unitas’30 goed stand te houden tegen de fysiek sterke en snelle spelers. Het is uiteindelijk Luuk die de bal past naar Carlo. Met een mooie kapbeweging zet hij zich vrij en schiet de bal met links knap in! Unitas’30 heeft het wederom fantastisch gedaan en gingen onder luid applaus het veld af!

Volgende week staat er een bekerronde op het programma, uit tegen The Gunners JO11-1. Deze bekerkraker mag je natuurlijk niet missen! Maar voor die wedstrijd speelt Unitas’30 eerst nog het NAC Talententoernooi op 15 Oktober.