De DERBY tegen Internos!

www.unitas30.nl
Unitas'30 JO13-3
Internos JO13-1
06-10-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   J. (Jan) Heijnen
Vandaag DE DERBY tegen Internos! Onze mannen hadden heel de week op school moeten horen dat Internos onze mannen wel even zou verslaan. Een betere motivatie kunnen we niet hebben.

De coach van Internos had woensdag goed gezien dat Wouter continu werd vrijgespeeld en er gewoon 4 in knalde. Een dubbele dekking vandaag voor onze captain dus.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk dat dit een leuke derby zou worden. Volop inzet, veel strijd en veel fouten en weinig kansen. Unitas heeft wel meer balbezit en voetbalt veel op de helft van Internos maar tot kansen komt het nauwelijks. Uit een zondagsschot van Internos greep Joep perfect in, die had er zomaar in kunnen waaien. Onze mannen bleven drukken en werken keihard, maar vergaten te voetballen. Maar een derby hoort zo te zijn! Veel strijd. 0-0 bij rust.

Waar maken we ons eigenlijk druk om. De thee van S.N. te E.L. doet na de rust altijd wonderen, dus kom maar op voor de 2e helft.

In de rust wisselde onze mannen van systeem en werden onze mannen (mede na zeer deskundig advies van onze trotse supporters) anders weggezet. Mink kwam op het middelveld, achter Wouter te spelen. Dit pakte zeer goed uit. Vanaf minuut 1, en uiteraard na de thee van Jordy en Stijn, was het spel veel beter. Het was geen vraag of de goal zou vallen, maar wanneer.

Uit een mooie aanval vanaf links en een prima voorzet van Milan, maakte Julian de bevrijdende 1-0. Prachtige goal!

Onze mannen bleven goed op de bal jagen en twee minuten laten lag hij er weer in! De keeper van Internos wist zich geen raad met de jagende Unitas giganten en via Julian klutste de 2-0 erin.

Unitas ging steeds lekkerder voetballen. Sem, Bart, Thomas, Jeron en Niels hadden hun zaakjes achterin prima op orde. Pim, Finn, Adam en Kane vraten letterlijk hun opponent op, wat een strijd! Op het moment dat een verdediger mee doorschoof werd het meteen gevaarlijk voorin. Internos rekende natuurlijk op de knallen van Wouter, maar vergat dat meerdere mannen in ons team kunnen knallen. Jeron werd perfect vrijgespeeld en BOEMMMMMMMMMMM! Een hele harde, strakke schuiver in de hoek! GAME OVER! 3-0!

Internos kon hier tegenover niets stellen en kon geen enkele doelkans creëren. In de slotminuten werd Milan nog gevloerd in het penalty gebied, maar de scheidsrechter stond er te ver vanaf
en onthield onze mannen van een zuivere strafschop.

Onze mannen lieten zich niet hierdoor van de wijs brengen en speelden de wedstrijd prima uit. Hierdoor zijn onze mannen trots koploper en hielden ze voor de 3e keer op rij de nul. Super!

Zoals het hoort na winst in een derby eten we daarna met zijn allen een frietje in de kantine en evalueren onze trouwe supporters met zijn allen, onder het genot van een drankje, deze derby.

Met de aankomende herfstvakantie kunnen onze mannen hun snel groeiende spieren even laten rusten. De 20e gaan we weer aan de bak! Dan spelen we voor de 2e ronde in de beker, uit naar Bruinisse!
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven