Unitas’30 JO15-6 laat verdiend punt door de voeten glippen

Unitas'30 JO15-6
06-10-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   C.J.G. (Kees) vanGils
Zaterdag 05 oktober stond de uitwedstrijd tegen Boeimeer JO15-2 op het programma van Unitas’30 JO15-6. Vooraf werd Boeimeer als een sterkere tegenstander ingeschat, omdat ze vorige week maar nipt verloren hadden van DIA, waar wij terecht dik van hadden verloren. Maar hoe anders kan het in voetbal zijn.
Vanaf de start was Unitas30 JO15-6 goed bezig. Er werd goed druk gezet en overgespeeld. In de eerste helft waren we net iets sterker en slimmer dan Boeimeer. Dit resulteerde is goede kansen waarvan we er 1 scoorden. Yes 0-1!! Maar Boeimeer bleef voetballen en strijden. Ook zij kregen nog twee kansen met schoten tegen de lat. Daarna wist Boeimeer goed gebruik te maken van een klein moment van verzwakking, creerde een man meer situatie in de voorhoede en scoorde de 1-1.

De tweede helft kende twee gezichten. Het eerste gezicht was gelijkwaarding aan de 1e helft. Maar in de laatste 20 minuten waren we meer met de tegenstander bezig en aan het verdedigen, waardoor we vergaten te voetballen. Boeimeer kon daardoor meer druk zetten. Maar ondanks ons mindere spel bleven we wel  heel goed strijd leveren. En lukte het Boeimeer maar niet hele goede kansen te creeren. Het was danook jammer dat 5 minuten voor het einde Boeimeer scoorde door een schot van afstand.: 2-1. Het was zichtbaar dat iedereen hierdoor was aangedaan. Maar met nog 5 minuten te spelen, moet je vooral door blijven gaan en dat was zichtbaar lastig voor sommigen. Boeimeer wist in deze laatste minuten geen kansen meer te creeren, maar wij ook niet. Dus bleven de punten in het Heksenwiel.

Al met al zijn we toch supertrots op onze toppers, want ze hebben vandaag hun beste wedstrijd van het seizoen gespeeld en goed voetbal laten zien. Met een gelijkspel had hun goed inzet beter beloond geweest. Maar zo zit de wet van voetbal nu eenmaal niet in elkaar. Wel biedt het spel en teamwork hoop voor de volgende wedstrijd tegen WDS.