Unitas'30 Zondag 2
30-09-2018
2 - 4

Scheidsrechter:   P. (Patrick) Forsten
Met een 14-koppige selectie werd er zondagochtend afgereisd naar Steenbergen. De kern bestond uit een aantal vaste waardes van de 1&2 selectie aangevuld met 'good old goalie' Edwin Hultermans en Justin van Duuren van 19-1.

De staf kende ook een nieuw gezicht. Trainer/Coach Sandor Wichers was namelijk druk bezig met verhuizen naar z'n nieuwe stekkie. De honneurs werden waargenomen door Patrick, Richard en ad interim coach Roger Lambregts.

De volgende 11 spelers vormden de basis die Knut & co op een nederlaag moesten gaan trakteren, vrnl:
Edwin
Ramon, Bryan, Tim, Tesfa (alias Dossie)
Walid, Issam, Mohamed, Rifat
Ülkem en Justin
Reservespelers: Mustapha (alias Moussi), Abdelilah (alias Appie) en Yusuf

Unitas'30 schoot uit de startblokken. Al na 4 minuten was het Walid die over de rechterkant de diepte werd ingestuurd. Zijn voorzet belandde via Justin bij Ülkem, die feilloos afrondde 0-1! Niet veel later was het wederom Ülkem die het vijandelijk doel onder vuur nam, maar helaas werd deze inzet door de keeper gekeerd.

Unitas had het betere van het spel maar na 12 minuten werd het toch 1-1. Een slordigheidje in de opbouw werd direct afgestraft.

Unitas herpakte zich en bleef het betere van het spel houden. Een vrije trap van Bryan werd goed gepakt door de Steenbergse keeper. Edwin deed hetzelfde bij een inzet van Steenbergen.

Na circa 25 minuten was het wederom een strakke voorzet van Walid die niet goed werd verwerkt in het zestienmetergebied van de thuisploeg. Het was Justin die het buitenkansje niet onbenut liet en de 1-2 tegen de touwen schoot.
Niet veel later was het wederom Justin die op aangeven van Ülkem alleen op de keeper afging. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar de uitstekend fluitende scheidsrechter van dienst, wuifde dit weg. Justin was er waarschijnlijk zo van uit z'n concentratie gebracht dat hij het buitenkansje onbenut liet.

Niet veel later was het alsnog raak. Binnen de zestien werd een lichte overtreding gemaakt op Mohamed, waardoor er een penalty werd gegeven. Issam legde aan en schoot beheerst de 1-3 op het scorebord!

Net voor de rust waren er nog een paar hachelijke situaties voor het doel van Edwin, maar de marge bleef gelukkig 'twee' goals.

In de rust was de sfeer opgewekt en werd het tactisch plan voor de tweede helft besproken. Het plan was duidelijk alleen de uitvoering liet aan het begin van de 2e helft te wensen over, want al na 30 seconde kon Edwin voor de 2e keer de bal uit z'n doel vissen.

Ondanks de teleurstelling bleef Unitas karakter tonen en bleef het strijden voor elke meter. Gelegenheidslinksback Dossie speelde een prima wedstrijd tegen zijn directe tegenstander, maar werd na 60 minuten vervangen door Appie.
Appie ging als rechtsback spelen. Ramon verhuisde (niet bij Sandor) van rechtsback naar linksback om het laatste half uur Knut uit te schakelen.

In de 70e minuut werd Walid vervangen door Moussi, die gelijk een kans een mooie aanval opzette, maar dit leidde nog niet tot de bevrijdende 2-4.

Als laatste wissel kwam Yusuf in de 78e minuut het veld in voor Ülkem.

Het spel golfde in de slotfase op en neer, maar tot hele grote kansen leidde het niet. Steenbergen probeerde nog alles op alles te zetten om de gelijkmaker te maken, maar de nestors Edwin en Tim bleven solide overeind.

De bevrijding viel in de 90e minuut. Rifat werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd en ging op het vijandelijke doel af. Hij passeerde zijn tegenstander en de keeper, maar raakte eerst de paal. In de rebound was het dan toch eindelijk beslist, 2-4!

Er werden nog 7 minuten blessuretijd toegevoegd maar hierin werd niet meer gescoord, waardoor de 2-4 op het scorebord bleef staan. De eerste 3 punter van het seizoen voor Unitas 2 kon worden meegenomen naar de Leur.

Een mooi resultaat door middel van een positieve instelling en een prima samenwerking. Met 4 punten uit 2 wedstrijden staat Unitas 2 op een gedeelde 2e plaats. Klasse mannen, ga zo door!

Volgende week zondag wacht er weer een thuiswedstrijd tegen VVR. Tot dan!