Unitas'30 4 onderuit op Sportpark Tussen De Leijen.

JEKA 13
Unitas'30 Zondag 4
23-09-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
S.C. Unitas'30 4 nam het vandaag op tegen Jeka. Om te beginnen niet een zeer gunstige tijd geloot, 14:30 uur. Hierover is de afgelopen week uitgebreid gedebatteerd; zullen we kiezen voor een baaldag, of rapen we toch de moed bijeen om het op hetzelfde tijdstip als Unitas'30 1 - Hoeven 1 geplande affiche op te nemen tegen JEKA 13? Jawel, 't 13e.
Over dit vraagstuk werd door het technisch hart van 't 4e (Ton van der Corput en Robin Sprenkels) het vastberaden besluit genomen om gewoon te voetballen. Veteraan, maar toch ook een dragende kracht in dit elftal Ramon ''senior'' de Caluwé, was in de veronderstelling dat er niet gespeeld zou worden. Of toch wel? Wat maakt het ook uit, hij had zich zoals het een echte vedette betaamd keurig op tijd afgemeld. “Prioriteiten gesteld”, naar eigen zeggen. Unitas'30 1 tegen Hoeven 1 stond al maanden dik aangevinkt op zijn agenda, dus uiteraard een goede reden. Hoe gingen we dit dan toch weer oppakken zonder Ramon ?
Wel konden we voor de rest beschikken over een bijzonder fitte en gemotiveerde groep. Ook Teun Staaltjens was fit. Niet geheel gebruikelijk overigens.
We begonnen aan een door Robin georganiseerde, uiterst gedisciplineerde warming-up. Na deze warmdraaier keerden we nog even kort de kleedkamer in om de laatste puntjes op de welbekende i te zetten. Kop op en schouders eronder, we gingen starten.
''Fiiieeeeet'', klonk het eerste fluitsignaal van de arbiter bij Jeka. Met Dylan als vlagger beloofde dit een schitterend affiche te worden. Dit was overigens niet het geval, bleek na 90 minuten knokken. Daarover later meer.
Al na 5 minuten stonden de Geel-Zwarten met 1-0 achter. Een hachelijk voorzetje van een uit de kluiten gewassen rood-wit-blauwe buitenspeler resulteerde in een corner. Met als gevolg dus de 1-0. Bal in de kluts en raak. Nu moesten wij het gaan oppakken en Jeka het zwijgen opleggen. Tot de rust bleef het 1-0 en kreeg de Leurse ploeg het beetje bij beetje wat meer op orde. Aanspeelpunt Gabriël Nouws moest weliswaar het strijdtoneel vroegtijdig verlaten, maar dat mocht de pret niet drukken.
Na de vooraf gezoete thee van de gastvrije terreinknecht bij Jeka, ging Robinho zijn ploeg felle pressie uitoefenen. Tevergeefs, Jeka komt door een blinde peer naar voren op 2-0. Weer valt de bal in de kluts en is het raak. Nu moest er echt wat gebeuren, anders gingen er misschien wel maatregelen getroffen worden. Toen kwam de meesterzet eraan te pas. De langverwachte rentree van Dylan was een feit. Hij verving Bakkie. Helaas duurde dit spektakel van korte duur, want na welgeteld anderhalve minuut moest Dylan het veld verlaten. Bakkie baalde, want die stak net een peukie op maar kon dus binnen de kortste keren het veld weer in.
Toch bracht Dylan strijd , en mede daardoor wisten we via een listig balletje van ''Stalen'' Teuntje naar Niels Halters, die op zijn beurt een aangemeten voorzet leverde en voor Rik Frijters was dit natuurlijk een koud kunstje. 2-1. Die hete adem voelde Jeka direct. Op een regenachtig, nagenoeg leeg sportpark sleepte Jeka toch de overwinning binnen. De bus werd geparkeerd en na wat kansen op de 2-2, schoot Jeka na een klein foutje van een Geel-Zwarte de 3-1 tegen de touwen. Op advies van beide selecties werd besloten een einde te maken aan deze voor ons doen exorbitant slechte vertoning en zo klonk en voelde het laatste fluitsignaal toch als een verlossing. Zichtbaar aangeslagen druipten de Leurenaren de kleedkamer binnen. Eenmaal daar was het direct vergeten en ging men direct over tot de orde van de dag.
Bier drinken in de gezellige Leurse kantine was nu de planning. Zo gezegd zo gedaan, en uiteraard bleef het nog lang onrustig op de Leur. Volgende week wacht Dia 5, Nieuwe ronde Nieuwe kansen. Kijken wat we er dan van zullen bakken.
Uiteraard doen wij graag een speciaal dankwoord aan CarProf de Keen. Onze sponsor die ons in het nieuw gestoken heeft. Wij zijn jullie zó dankbaar hiervoor. Hiermee dwingen wij op de biljartlakens van Etten-Leur en omstreken toch het nodige respect af.
Vergeet onze pagina's niet te liken en delen, wordt erg gewaardeerd.
Instagram : zondagquattro
Facebook : S.C. Unitas'30 Zondag 4.
Met de sportieve groet van 't vierde !
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven