Sarto JO13-1 - Unitas JO13-1 een wedstrijd met 2 gezichten

22-09-2018
1 - 4

Scheidsrechter:   J (Jurgen) Huyding
In de kleedkamer begrepen de spelers het allemaal, vanaf het begin af aan fel erop, hoe ze moesten gaan staan, wanneer druk zetten enz. enz. maar vanaf het moment dat de mannen het veld betraden leekt het alsof ze het allemaal weer vergeten waren........
Vanaf de eerste minuut zette Sarto Unitas onder druk en Unitas wist hier niet goed mee om te gaan. Telkens kwamen de mannen een stap te laat en daardoor werden duels verloren.
Al in de 2e minuut liep er een speler van Sarto het stafschopgebied in, Lars trok aan de noodrem en de thuisploeg kreeg een penalty.
Deze penalty werd op overtuigende wijze binnen geschoten en Ruben was kansloos. Unitas leek rijp voor de slacht maar kwam een aantal keer goed weg.
Na een minuut of tien leek Unitas iets meer uit haar schulp te kruipen maar creëerde het nog geen echte kansen.
Het spel golfde lang op en neer en in de 22e minuut was er een goede kans voor Sarto. Vanaf de zijkant werd de bal bij de 2e paal gelegd maar met een uiterste poging en het puntje van zijn teen voorkwam Oscar dat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam.
Vlak hierna was er weer een kans voor Sarto maar deze poging werd door Ruben goed gekeerd.
Pas na 24 minuten was er het eerste schot op doel van Unitas. Uit een voorzet van Neri kwam de bal voor de voeten van Jouke, maar het schot belandde in de handen van de keeper.
Net voor tijd schoot Lars nog een vrije trap in de handen van de keeper en kopte Neri uit en corner van Stan naast.
Na rust was het een compleet ander verhaal.....
Binnen 7 minuten stelde Unitas orde op zaken.
In de 3e minuut was er een goede actie van Fadi op rechts, hij gaf de bal voor op Senna die vanuit een moeilijke hoek de bal in de korte hoek schoot, 1-1.
Twee minuten later was er een weergaloze actie van Neri die met een paar bewegingen een vijftal spelers het bos instuurde en zette voor op Milan. Milan schoot, de bal ging hoog en leek over te gaan, maar op het laatste moment daalde het stuk leder en vloog zo over de keeper in het doel, 1-2.
Wederom twee minuten later kreeg Unitas een vrije trap op een meter of 18. Neri gebruikte zijn timmermansoog en legde de bal loepzuiver in de rechter bovenhoek, 1-3.
Sarto had niets meer in te brengen op een fel Unitas. Bijna ieder duel werd gewonnen en Sarto werd niet meer gevaarlijk doordat de verdediging en het middenveld van Unitas geen meter ruimte meer gaf.
Na een kwartier spelen zette Neri zijn brommer aan en ging er op links vandoor. Hij legde de bal bij de 2e paal maar Stan bleef helaas niet rustig genoeg en de poging ging over.
Tien minuten voor tijd kreeg Senna de bal op het middenveld en besloot er maar eens een solo uit te gooien. Hij passeerde drie tegenstander en ten slotte de keeper nog met een bekeken schuiver, 1-4.
Unitas kreeg nog een paar kleine kansen en Sarto stelde hier niets meer tegenover.
Op basis van de 2e helft een terechte overwinning en een mooie start van de competitie.