Unitas'30 JO15-6
22-09-2018
6 - 1

Scheidsrechter:   W.A.P. (Wilbert) vanBerkel
Zaterdag 22 september stond de eerste competitiewedstrijd voor Unitas’30 JO15-6 uit tegen DIA JO15-3 op het programma. Vooraf konden we niet goed inschatten of het een gelijkwaardige tegenstander zou zijn.

Direct na het startsein, ging DIA voortvarend van start en scoorde gelijk in de 1e minuut de 1-0. Het beloofde een pijnlijke wedstrijd te worden voor onze toppers. Maar… gelukkig herpakte Unitas’30 zich goed en begon daarna steeds beter weerstand te bieden. Er kwamen een paar kleine kansjes en een hele mooie combinatie actie over rechts. Maar deze resulteerden niet in een doelpunt. Daarna werd DIA sterker en wist in korte tijd 3 keer te scoren. Zo gingen we met een 4-0 stand de rust in.
In de tweede helft ging Unitas’30 JO15-6 ook weer beter spelen. De verdediging hield goed stand en ook het middenveld wist wat vaker de opbouw te vinden. Na een mooie actie op recht en een assist van Luuk maakte Boaz de 4-1. Het team kreeg daardoor nog meer positieve energie en bleef er voor strijden.

Maar toch was het DIA die op het einde van de wedstrijd nog 2 keer wist te scoren. Eindstand 6-1.

Al met al heeft DIA JO15-3 terecht gewonnen, maar gezien het feit dat deze spelers vorig jaar nog in de 3e klasse speelden, is het ook geen schande.  Onze toppers hebben dus  helemaal niet slecht gespeeld en goed gestreden. Het spel van Unitas’30 JO15-6 vertoonde een stijgende lijn in vergelijking tot de twee weken daarvoor. En dat geeft toch vertrouwen in de volgende wedstrijd: thuis tegen Sprundel JO15-1.