Unitas JO11-5 wint eerste competitieduel van Madese Boys JO11-2 met ruime cijfers.

Unitas'30 JO11-5
Madese Boys JO11-2
22-09-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   L. (Luuk) van denBroek
Vandaag startte de jongens van Unitas’30 met veel vertrouwen nadat ze vorige week de volgende ronde van de bekercompetitie veiligstelde. De jongens trokken na wederom een week goed trainen meteen de wedstrijd naar zich toe. Achterin waren er wat wijzingen, waardoor Pim een linie opschoof naar het middenveld en Ilija achterin kwam te staan. Dit resulteerde in een wat rommelige veldbezetting, maar een sterke wil om elk duel te winnen. Op links veroverde Pim goed de bal op het middenveld en passte deze diep naar Carlo. Deze kapte behendig de keeper uit en wist uit een zeer moeilijke hoek het net nog te vinden. 1-0! Luca was sterk vandaag en kon meerdere keren langs de lijn goed loskomen van zijn directe verdediger. Na wat aanwijzingen in de eerste time-out, kwam Unitas wederom sterk tevoorschijn. Tijs B. en Thom hielden het meerdere keren achterin goed dicht, ondanks het grote verschil in lengte en kracht. Niet veel later was het Koen die vanuit linksback een goede diepe bal speelde naar Luuk. Die wist met een mooie actie de verdediger uit te spelen en zette strak voor. Diego had zich goed losgelopen van de verdediging en scoorde de 2-0. Wat een mooie aanval over alle linies!

In de 2e helft nam Koen, als ervaren doelman, het over van Sem, die het niet onverdienstelijk deed in de goal, maar was blij dat hij in het 3e kwart de spitspositie weer kon innemen. De linies lagen in de 2e helft wederom ver uit elkaar, waardoor het middenveld niet altijd druk kon houden op de tegenstander. Een open wedstrijd ontvouwde zich met aanvallen aan beide zijden. Tijs B. kon echter na een slechte aanname de bal goed veroveren op het middenveld en overbrugde een aantal meters. Na een korte pass op Sem kapte hij de keeper uit en scoorde de 3-0. De tegenstander was wel degelijk bij vlagen ook gevaarlijk. Na een ongelukkige actie van Koen, die tegen de scheidsrechter aanschoot. De scheidsrechter had echter compassie en keurde het doelpunt onterecht af. Een paar minuten later was het Tijs L. die goed druk zette op zijn tegenstander en daardoor de bal zeer goed veroverde. Hij speelde de bal naar Sem die tussen 2 verdedigers zich vrij wist te zetten en de keeper het nakijken gaf en de 4e binnenschoot. Unitas werd wat te gemakkelijk achterin en er werd ruimte vrijgegeven, waardoor de tegenstander goed achter de verdediging wegliep en de 4-1 binnenschoot. Het was tot in het laatste kwart toen de eindscore werd bepaald. Ilija met een sterke actie op links waar hij goed zijn lichaam gebruikte en de bal speelde op Luuk die snel combineerde met Tijs B. Tijs B. had weinig ruimte nodig en scoorde met buitenkant voet in de verre hoek. Wederom een prachtige actie.

Super goed gespeeld en het is inmiddels duidelijk dat hier een team staat waarbij iedereen elkaars foutjes wil oplossen. Het publiek kijkt nu al weer uit naar volgende week wanneer we op bezoek gaan bij WDS’19 JO11-1 die met 6-5 wonnen van Madese Boys.