Unitas'30 4 dendert door

Unitas'30 Zondag 4
Rood-Wit W 4
16-09-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   F.M.E. (Frank) Buiks
Wederom een dag voor in de zogeheten ''geschiedenisboeken''. Deze dag zullen de mannen het Geel-Zwarte logo met Adriaan van Bergen in hun midden met trots dragen tegen de heren van Rood-Wit 4. Het beloofde voorafgaand aan deze mooie zondag al geen 'piece of cake' te worden voor onze heren. Onze eigen Gaab Nouws en Timmie Heeren ontbraken namelijk in de wedstrijdselectie....
Dit riep in de kantine tijdens de nodige natjes en droogjes al een aantal vragen bij onze loyale achterban op. Bewust gepasseerd door coach 'Robinho' Sprenkels of toch een klein blessuregevalletje bij beide heren? Het antwoord blijft ons tot nu toe schuldig....
Hoofdcoach Robin Sprenkels, die de gehele week al niet op de steun van Ton van der Corput kon rekenen begon aan de puzzel voor de pot tegen Rood Wit. Van der Corput sr had zo zijn prioriteiten gesteld, want die zat aan de naar eigen zeggen 'watertjes' aan de Spaanse kust.
Om 12:30 stond de aftrap gepland. Vandaag veel verrassingselementen in de opstelling. Ramon de Caluwé, die normaliter onmisbaar is , al is het alleen al om zijn ongekende sportmentaliteit, begon linksbank. van der Corput moest zijn opwachting maken op de CVM-positie. Matske Horsten stond centraal achterin. Hoe zou dit lopen ?
Het liep vanaf minuut één als een ongekend geoliede machine. Unitas'30 stond in een 4-2-3-1 systeem vandaag, en het betaalde zich uit. Doordat het vierde ietsje inzakte en dat prima onder controle had, kwamen we uit 'n perfect uitgevoerde counter via Niels op 1-0. Dit hielden we lang vast, maar de mannen uit 't Heike werden sterker. Na inbreng van een 61-jarige routinier kwamen ze wat verder, en jawel 1-1.
De mannen van Robinho Sprenkels pepten elkaar op om zodoende toch het tij te kunnen keren. Dankzij een uitstekende invalbeurt van het vaderfiguur in onze ploeg (Ramon de Caluwé) gebeurde dit dan ook. Door zijn toedoen nam hij de ploeg onder de arm en denderden de Leurenaren al een x aantal keren op de deur bij de Willibrordse sluitpost. Na wat discutabele momenten in de 16 bij Rood-Wit, viel hij dan toch. Bal vanuit het middenveld naar Niels Halters, die spits Yanick “Vennie” de Weert op zijn beurt op zijn wenken bediende, en die wist de bal tegen de Theikese touwen te hangen: 2-1. Dit was een kwestie van uitspelen. Conditioneel hield het bij Rood-Wit ook niet meer over, en zo besloot het vierde over te gaan op galleryplay. Het ene na het andere hoogstandje werd aan de hondstrouwe achterban gegund en het werd een fijne middag. Aantal minuten voor tijd gooiden we nog 1 keer de motor op volle toeren, en kwamen we wederom via Niels op 3-1. Hij was binnen en de pot zat in het slot. Of toch niet? Een hoge bal en jawel, 3-2. Wat een zinderende slotfase! Gelukkig hielden de Leurenaren hun voorsprong vast en blies Arbiter Frauenfelder voor het laatste eindsignaal.
In de kantine bleef het nog lang onrustig, en dit feestje deden we 's avonds nog eens rustig over in - inmiddels - stamkroeg D’n Ouwe Brug.
Instagram : zondagquattro
Facebook : S.C. Unitas'30 Zondag 4
 

Verslagen

Terug naar boven