Unitas JO8-1 Wint Bekerwedstrijd tegen Rood-Wit W JO8-1

Unitas'30 JO8-1
15-09-2018
4 - 12

Scheidsrechter:   W. (Werner) deBont
Vandaag stond de derde bekerwedstrijd op het programma voor de jongens van JO8-1.
In de kleedkamer werd duidelijk de tactiek besproken zodat iedereen wist wat hem te doen stond. Met vol vertrouwen betraden onze jongens dan ook het veld in Sint Willibrord, waar ze tegen Rood Wit mochten spelen.
Ze begonnen de wedstrijd gelijk vol in de aanval waardoor het al snel 0-1 in het voordeel van Unitas stond. 3 minuten later scoorde Jesper nog een keer na een hele mooie voorzet van Senn. Helaas zakte het spel toen een beetje in waardoor het binnen 4 minuten 2-2 stond. Gelukkig maakte Brian nog net voor de eerste bespreking de 2-3.
Na de eerste korte pauze duurde het even voor er weer doelpunten gemaakt werden. Gelukkig wist Arjan met de bal bijna op de doellijn te komen en hij trapte de 2-4 erin. Dit was voor het team weer even een opsteker en zo werden er voor rust nog een paar mooie doelpunten gemaakt; de 2-5 werd erin geschoten na een hele mooie assist van Jens Henk. Ook bij de 2-6 was Jens Henk betrokken maar uiteindelijk tikte Jesper de bal achter de doellijn.

Tijdens de rust werden nog even de koppen bij elkaar gestoken om de tactiek voor de tweede helft te bepalen. Dit bleek later een goede bespreking gezien de eindstand. Kort na de rust schoot Jesper een vrije trap van afstand hard in het doel, wat de stand op 2-7 bracht. Na een mooie voorzet van Jens Henk van de ene kant naar de andere kant van het veld scoorde Arjan de 2-8 en kort daarna schoot Jesper de 2-9 er in.

Toen zakte het spel weer even in en scoorde Rood Wit 2 doelpunten waardoor het 4-9 stond. Gelukkig had Benjamin daarna een paar goede reddingen waardoor de stand bleef wat het was. Goed uitverdedigen van Jason en Yessin zorgden ervoor dat de bal weer naar voren ging en Jesper weer 2 doelpunten kon maken waardoor het 4-11 werd. Ondanks de goede verdediging van Rood Wit in de eindfase, met name door hun enige vrouwelijke speler, kon er toch nog een keer gescoord worden en werd de eindstand 4-12.

De jongens kijken terug op een leuke wedstrijd met veel doelpunten en keren tevreden weer terug naar Etten-Leur.