Unitas JO11-5 wint van R.K.V.V. Roosendaal JO11-2 en bekert verder met mooi voetbal!

Roosendaal JO11-2
Unitas'30 JO11-5
15-09-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   R. (Rinus) Buys
Vandaag stond de laatste wedstrijd op het programma in Roosendaal tegen JO11-2. De tegenstander imponeerde nog voor de wedstrijd met hun lengte en krachtig voorkomen. Deze laatste wedstrijd in de poulefase van de beker moest gewonnen worden. Beiden ploegen hadden namelijk de eerste 2 wedstrijden gewonnen, maar Unitas stond achter op doelsaldo.
De eerste helft stond Koen in het doel en stond goed vooruit om de counter er zoveel mogelijk uit te halen. Ilija had na kleine 2 minuten al meteen de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn schot van ver spatte op de lat uit een. De tegenstander stond met 2 diepe spitsen en hanteere de lange bal. Ondanks een sterk begin van Unitas met veldoverwicht, was het na 7 minuten de tegenstander die middels een counter de 1-0 er van maakte. 3 minuten later wederom een verre uittrap van R.K.V.V. Roosendaal en Unitas zag de tweede counter meteen verzilverd worden. Dat was een flinke tegenvaller. Echter Unitas zette zijn schouders eronder en in het tweede kwart werd er meer druk gezet op het middenveld onder leiding van Luca en Diego. Er werd goed gecombineerd en Sem werd aan de linkerkant gevonden. Deze maakte een passeerbeweging en legde de bal breed naar Carlo die de aansluiter maakte.
Tijs B. kwam meerder keren goed mee naar voren en dat werd uiteindelijk beloond. Een pass vanuit het midden kwam bij Carlo, die de hele ochtend de rechtsback gek maakte met zijn mooie kapbewegingen. Dit keer kwam er een goede pass uit en de opkomende Tijs B. schoot hem knap in! 2-2, het kan nog!
Na de veldwisseling kwam Tijs L. in het goal en met zijn ervaring wist hij zijn verdediging goed neer te zetten. Door hard werken van o.a. Thom en Pim achterin werden vele counters onschadelijk gemaakt. Maar ook Ilija en Koen speelde erg sterk op het middenveld waar het duel gewonnen moest worden. Luca wist menig keer met schitterende acties de tegenstander te omspelen en zijn medespelers te vinden. In het laatste kwart kreeg Luuk het bal op het middelveld en omspeelde 3 tegenstanders en wist met een fraai puntertje de bal in de rechterbovenhoek te schieten. Na deze voorsprong nam de druk toe met vele corners tot gevolg. Echter Unitas bleef ook gewoon goed voetballen en wisten meerdere keren de bal goed vast te houden. Na het fluitsignaal was het dan een feit. Unitas bekert door na een zeer goede pot met goed samenspel en inzet van alle 13, want de trainers hebben het ook fantastisch gedaan met goed coachwerk! Op naar de eerste competitiewedstrijd tegen thuis tegen de Madense Boys JO11-2.
 

Verslagen

Terug naar boven