Unitas'30 4 Onderuit in Ho-even...

Hoeven 4
Unitas'30 Zondag 4
09-09-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Zondag 9 september. De grote dag was weer aangebroken. De mannen van 't vierde zouden vandaag hun eerste uitwedstrijd spelen. En wel uit tegen het roemruchte VV Hoeven 4. Een lastige klus, maar gelukkig was heel de Leur uitgelopen op affiche, wat natuurlijk bij iedereen al de hele week op de kalender staat gekleurd.

Afijn, de vraag was: Hoe komen we in Hoeven ? Werd het lopend, 't fietske of toch maar met de auto ? Ramon de Caluwé, ook wel Senior genoemd, was bijzonder standvastig over deze keuze. Voor hem werd het supporter en tevens teamfotograaf Jolanda die hem af zou zetten. Dit mede omdat hij toen hij 's morgens de hond uit ging laten zich bedacht: Waar is mijn auto gebleven...? Dat komt later.

De rest van dit sterren-ensamble had zich de avond ervoor al goed voorbereid voor deze fietstocht door de barre wegen tussen de Leur en Hoeven. Gister speelde ons 1e thuis, en voor de meesten zal de uitslag geschiedenis zijn. Er werd na de nodige natjes en droogjes in de kantine besloten om nog 1 laatste afzakkertje te nemen bij stamkroeg De Klomp. Daar hing half Unitas'30 binnen, dus bleef het uiteraard niet bij 1, maar werden het er al snel 11..

Na deze beruchte avond kwamen we aan in Hoeven. Het zou dan toch gaan gebeuren. Shirtjes van onze sponsor *CARPROF DE KEEN* aan, broekjes en sokken aan, ieder zijn kicksen aan en hup, gaan. De wei in.

Na een uiterst gedisciplineerde warming-up georganiseerd door coaches Robinho en Ton, werd er afgetrapt. de Geel-Zwarte kanaries begonnen matig en binnen het kwartier was het 1-0. Spel werd opgepakt, maar na wat communicatieve slippertjes lag de bal er plotseling in: 2-0. Hoe sprongen de mannen van Robin Sprenkels met deze tegenvaller om ?

Na een enorme donderspeech van Robin Sprenkels, die het idee had dat hij nog steeds aan het goudwater in de Klomp zat, pakten we het spel goed op in de 2e helft. We maakten de 2-1 door 'Vennie 'Vennegoor of Hesselink' Yannick, en denderden direct door. De Blauw-Witten wisten het even niet meer en het werd eenrichtingsverkeer. Kansen op de 2-2 lagen op de gouden linkerpoot van linksbuiten Halters, maar het mocht niet baten...

En wat een doorgewinterde analist dan zou zeggen werd waarheid : 'Maak je m zelf niet, ligt ie aan de andere kant in het netje'. Counter en jawel, 3-1. Toch pakten we het weer goed op en kwamen we via 'Frijt' Rik Frijters 5 minuutjes voor tijd op 3-2. Wederom een goede actie van Yannick de Weert, die hoge ogen gooide op het voor hem zo bekende terrein in Hoeven. Het mocht helaas niet baten, na 93 minuten en 14 seconden floot de arbiter, die niet zijn beste dag had, voor het eindsignaal.

Kan de beste overkomen, zei Bakkie (Timo) toen maar. Verstandige praat, aldus zijn medespelers. Kop op en volgende week staan de mannen van Rood-Wit alweer op de menukaart.

Achteraf bleef het vierde uiteraard even hangen, namen nog de nodige dorstlessertjes en keerden huiswaarts richting sportpark De Lage Banken. Moegestreden/Gehavend kwamen zij aan en na de verplichtingen, denk hierbij aan handtekenigen, foto's en de nodige interviews maakten de mannen er nog een goede 3e helft van. De beste helft van deze dag.

Wij danken onze achterban voor de wederom fantastische opkomst en kijken uit naar Rood-Wit volgende week.

Instagram: zondagquattro

Facebook: S.C. Unitas'30 4
 

Verslagen

Terug naar boven