Unitas JO13-1 wint voetbalgevecht van MOC

MOC'17 JO13-1
08-09-2018
6 - 4

Scheidsrechter:   J.J.M. (Jean-Jacques) Mulleman
Vandaag werd er op sportpark De Lage Banken zonder de geblesseerde Jouke de 2e bekerwedstrijd gespeeld tegen MOC. Deze ploeg komen we ook tegen in de competitie dus dit is alvast een mooie test. Na het eerste fluitsignaal probeerde MOC al gelijk druk te zetten op de verdediging van Unitas, maar de thuispoeg voetbalde zich hier prima uit.

Al in de 5e minuut kreeg Unitas de eerste kans, maar helaas ging het schot van Senna naast. Even later stond Stan met zijn rug naar de tegenstander, Fadi speelde hem in, Stan draaide om zijn tegenstander heen, maar zijn schot ging naast. In de 10e minuut werd Neri de diepte ingestuurd door Jermy. Neri zette zijn motor aan, liet de verdedigers achter zich en liep alleen op de keeper af. Het schot werd door de keeper met zijn voeten onschadelijk gemaakt. Unitas had verreweg het beste van het spel en het was wachten op de openingstreffer. Na 11 minuten gaf Milan een pass op de vrijstaande Senna. Van ongeveer 20 meter schoot hij op doel, maar de keeper kon redding brengen. Een minuut later snelde Stan de zestien, werd neergesabelt en Unitas kreeg een penalty. Senna schoot, de keeper keerde het schot maar uit de rebound was het toch raak, 1-0.  Na bijna een kwartier spelen legde Unitas een wonderschone aanval op de mat. Lars speelde de bal van achter in op Stan, Stan gaf een hakje op Fadi, Fadi gaf de bal laag voor en Senna tikte de bal binnen, 2-0.

Niet veel later kreeg MOC de eerste kans van de wedstrijd. Hij snelde door het midden van het veld, niemand pakte hem aan, wist een schot te produceren, maar Ruben had hem klem.  MOC probeerde wel aan te dringen maar Unitas gaf voorlopig geen krimp. In de 18e minuut kon Oscar nog een aanval onderscheppen maar MOC werd wel wat sterker. Na 20 minuten kregen de gasten een vrije trap. De bal kwam de zestien in en werd verkeerd ingeschat door de verdediging. De bal stuitte omhoog, Ruben kon hem nog met de vingertoppen aanraken, maar het was niet genoeg om een speler van MOC te beletten de bal binnen te koppen, 2-1.
Niet veel later was het weer MOC dat op Ruben afging, deze poging werd gered door Ruben en de rebound ging over. Na 24 minuten schoot een speler van MOC de bal via Senna voor de voeten van Neri. Neri zette even aan en schoot de bal hoog in het doel, 3-1.

Na rust werd Unitas even terug gedrongen. Dit resulteerde in de 2e minuut al in de aansluitingstreffer. Uit een corner kon er ongehinderd binnen worden gekopt, 3-2. Na deze treffer volgden er nog een aantal kansen voor MOC. Na 5 minuten kwam de bal uit een actie van Jesse voor de voeten van Jip, maar het schot ging over. Twee minuten later gaf Lars de bal diep op Neri. Neri gaf een voorzet op Stan, hij miste de bal maar Rayan stond op de juiste plaats op binnen te schieten, 4-2. In de 10e minuut werd wederom door Lars de bal diep gegeven op Neri, hij snelde richting doel, omspeelde de keeper, bleef wel heel erg lang wachten maar schoof de bal toch binnen, 5-2. Niet veel later was het weer MOC dat scoorde. Een aanval over links werd in de korte hoek afgerond, 5-3.

Het spel golfde op en neer, af en toe werd er hard ingegrepen maar voor de toeschouwers was het een interessant schouwspel wat zich afspeelde.
Na een kwartier spelen maakte Neri een actie buitenok, gaf de bal voor op Milan, maar zijn schot werd gered door de keeper. Zes minuten voor tijd maakte MOC wederom de aansluitingstreffer. Een diepe bal werd gegeven, de speler ging de zestien in en schoot binnen, 5-4. Twee minuten later besliste Stan de wedstrijd. De bal werd diep gegeven, hij liep richting de uitgekomen keeper en schoof de bal rustig langs hem in de verre hoek, 6-4.

Met deze stand werd het einde van de wedstrijd gehaald en ook de 2e bekerwedstrijd werd dus winnend afgesloten. Een terechte overwinning voor een hard werkende thuisploeg.