Unitas’30 JO11-5 Zet goede stap in volgende ronde bekertoernooi.

Unitas'30 JO11-5
08-09-2018
2 - 4

Scheidsrechter:   I. (Iris) Schouw
Na een week van hard trainen en elkaar beter leren kennen stond op zaterdag 8 september om 09:00 voor de jongens van Unitas’30 JO11-5 de 2e poulewedstrijd voor de beker op het programma.
Na vorige week zeer overtuigend de thuiswedstrijd met 4-0 te hebben gewonnen van B.S.C. JO11-2 uit Roosendaal, stond nu de eerste uit wedstrijd op het programma tegen Victoria’03 uit Oudenbosch, ook uitkomend in de 2e klasse.
Vandaag zou Jeff, de nieuwe trainer en coach van JO11-5, de jongens voor het eerst gaan coachen en dat begon meteen met een goede warming-up!
De tegenstanders waren allemaal een jaartje ouder dan Unitas’30, maar daar leken onze jongens niet van onder de indruk. Meteen werd er volop druk gezet op de bal door o.a. Ilija en Tijs. Met Diego op rechts kwam er meteen al een goede pass naar voren. Victoria kwam eigenlijk in de eerste kwart niet aan voetballen toe. Pim was de keeper in de eerste helft en speelde goed vooruit uit zijn goal, waardoor hij soms bijna als laatste man fungeerde. Ondanks het grote overwicht bleeft het 0-0.
Niet lang in de 2e kwart kon Unitas het eerste doelpunt maken. Luuk veroverde goed de bal op het middenveld en gaf een pass aan Carlo. Na een goede kapbeweging zette hij Sem vrij voor het goal en wist de 0-1 te scoren. 1 minuut later had Victoria zijn eerste echte kans, door wat slordig uit verdedigen was het meteen raak 1-1. Luca wist op links een paar keer goed door te komen en creëerde gevaar voor het goal. Een paar minuten later was het echter Unitas’30 weer die op voorsprong kwam door een snelle counter van Carlo op rechts. Zijn schot werd nog tegengehouden, maar Sem reageerde goed op de terugkomende bal en scoorde de 1-2.
In het 3e kwart, kwam Koen in het goal te staan en wist de bal keer op keer snel in het spel te brengen, waardoor de druk van Unitas’30 groot bleef. Victoria’03 was echter fysiek sterk en snel en wist met een uitbraak over rechts de 2-2 te scoren.
Doorzetten van Tijs resulteerde in een mooie actie over de as van het veld. Een pass naar Carlo, die vervolgens goed uithaalde, maar trof wederom de keeper. Tijs wist de terugkomende bal echter knap het goal in te werken, 2-3. Daarna volgde er nog een aantal kansen voor Ilija en Luca alvorens Luuk met een knap afstandschot de eindstand op 2-4 wist te brengen. Victoria zette toch nog een paar keer aan, maar goed verdedigend werk van Thom, die erg snel was als rechtsback, en het blok met Pim en Tijs, zorgde samen met Koen als keeper ervoor dat het daarbij bleef.
Een mooie wedstrijd met dito resultaat. Nu weer een week hard trainen en dan wacht de laatste poulewedstrijd voor de beker op jullie, uit tegen R.K.V.V. Roosendaal.