0 - 0

Scheidsrechter:   L. (Lorenzo) Blom
Zaterdag was de eerste van drie bekerwedstrijden in de poule voor JO13-6.
We speelden thuis tegen Terheijden JO13-2.

In het begin was het spelbeeld in het voordeel van Terheijden. Ze waren meer op onze helft dan wij op die van hen. Toch overleefden we het begin zonder een tegendoelpunt. Terheijden was gevaarlijk met opkomende spelers. over de vleugels en door het midden. Maar die opkomende spelers werden iedere keer tijdig geblokt door ons middenveld en verdediging. Af en toe was er een poging van afstand. Maar die waren allemaal voor onze keeper.
Unitas'30  speelde ook sterk. Er werd goed overgespeeld en de opbouw van Terheijden werd ook meteen moeilijk gemaakt en er werd goed gezocht naar de ruimte. Regelmatig lukte het door te breken met veel snelheid van onze aanvallers. Met als gevolg een aantal corners en schoten. Net voor rust lukte het bijna om de 1-0 te maken, maar het schot ging net naast en dus gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Na de rust een iets andere opstelling bij Unitas. Dat is eigenlijk iedere wedstrijd zo, want iedereen komt uiteindelijk aan de beurt voor een wisselbeurt, waarmee er ook spelers op een andere plek komen te spelen.
In het begin van de tweede helft zette Unitas druk op de tegenstander. Eenmaal was er een echte doorbraak van Unitas waardoor we alleen op de keeper af konden met 2 man. Toen werd er echter terecht afgefloten, omdat er een tegenstander geblesseerd op het veld lag.

De laatste 10 minuten was het nog heel erg spannend. Beide teams kregen nog wat mogelijkheden, maar beide teams hielden erg goed stand.

Eindstand 0-0 , dat zie je niet vaak bij JO13 teams en dat na een hele mooie en sportieve wedstrijd. Unitas en Terheijden waren allebei blij met het resultaat.