Unitas'30 JO11-5 speelt goede eerste bekerwedstrijd

BSC JO11-2
01-09-2018
4 - 0

Scheidsrechter:   L. (Luuk) van denBroek

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Na een zomerstop van 2 maanden, mocht er eindelijk weer een wedstrijd gevoetbald worden door JO11-5.  Gewoon weer ouderwets op (kunst)gras en niet zoals de seizoensafsluiter van 17/18 op zand bij het jaarlijkse beachvoetbaltoernooi in Sprundel.

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma thuis tegen BSC JO11-2 uit Roosendaal. Beiden overigens uitkomend in de 2e klasse. Voor het eerst een wedstrijd op een groot (half) veld en met 8 spelers in het veld in plaats van 6 zoals vorig jaar. Eigenlijk meteen na de aftrap was duidelijk dat het overwicht bij Unitas’30 JO11-5 lag. Echter iedereen had tijd nodig om te wennen aan de nieuwe posities en aan elkaar. Pim had de keeperhandschoenen aangetrokken, maar bleek weinig te doen te hebben in de eerste helft.  In de time-out na het eerste kwart kon de trainer echter middels duidelijke aanwijzingen het team beter op positie zetten. Dat resulteerde in een betere veldbezetting en meer combinaties. Vele (halve) kansen volgden en uiteindelijk kon er, met een een twee met Sem aan de linkerkant gescoord worden door Luca. Een prima goal! Er kwamen meerdere kansen voor o.a. Luuk, Ilija en Carlo. Een counter met Koen resulteerde in een harde botsing met de keeper van BSC, gelukkig zonder gevolgen.  Achter zat het goed dicht met o.a. goed verdedigend werk van Tijs B. en Ilija.

Op het middenveld waren het Thom en Luca die de tegenstander bijna constant de baas waren. Luuk was zoals gebruikelijk de stofzuiger van het hele veld en deed veel loopwerk!

In de 2e helft kwam Pim in het veld en ging Koen keepen. Ook Koen heeft weinig te doen gehad onder de lat. Het team liep uiteindelijk redelijk eenvoudig uit met 2 doelpunten van Carlo, na wederom mooi samenspel met o.a. Diego, Tijs L. en Sem. Het 3e doelpunt was voor Ilija na een goed  genomen corner kopte Ilija mooi binnen. De eerste overwinning is een feit! Goed gedaan jongens!

Volgende week staat Victoria JO11-1 op de planning, die de eerste bekerwedstrijd van Roosendaal heeft verloren met 2-1.