Unitas’30 JO15-6 begint goed aan de beker

DSE JO15-2
01-09-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   J. F.H. (Joeri) Stallinga
Zaterdag 1 september stond de eerste bekerwedstrijd voor Unitas’30 JO15-6 thuis tegen DSE JO15-2 op het programma. Na de teleurstellende oefenwedstrijd van de week er voor, waren de toppers erop uit om te laten zien dat ze wel degelijk wat kunnen op het voetbalveld.

We begonnen met Finn in de goal, Boaz, Gido, Jamie en Emre in de achterhoede, Thijs, Stijn en Gijs op het midden veld en Luuk, Rodin en Jef in de voorhoede. Niels, Indy en Levi, stonden aan de kant te popelen om in het veld te mogen.
Vanaf het start signaal was Unitas’30 de bovenliggende partij. Al wist DSE toch ook een paar keer in de 16 meter gebied te komen. Maar de verdediging stond als een huis, en als er een schot kwam werd dat goed geblokt of had onze keeper deze zonder problemen.

Na een minuut of 5 kwam onze eerste kans: een 1 op 1 duel met de keeper van DSE,maar we wisten deze helaas niet te benutten. De keeper van DSE verdiendt het overigens om als man of the match van DSE te worden vernoemd. Want in het verloop van de eerste helft wist hij te voorkomen dat alle 11 overige grote kansen werden verzilverd. Toch gingen we met een positief gevoel de rust in: We waren namelijk de bovenliggend partij, creëerden goede kansen en gaven niets weg.

Na de rust had DSE niet veel meer in te brengen. De 1e grote kans na rust voor Unitas’30 JO15-6, werd nog niet benut. Maar een doelpunt kon toch echt niet lang meer utiblijven.
Even later wist Levi na een mooie diepte pass van Stijn de bevrijdende 1-0 te maken. En even later maakte hij ook de 2-0. De mooiste goal was de laatste 3-0, uit een voorzet op rechts van Luuk, wist Niels de bal uit de lucht effectief in te schieten.

Over de hele wedstrijd gekeken hebben we verdiend gewonnen en dat geeft iedereen goede moed.
Daarnaast is het hoofddoel van de eerst komende training ook bekend , omdat we enorm veel goede kansen hebben gemist;)