Unitas JO13-2 wordt in 3 dagen tijd 2 keer kampioen!!

Gesta JO13-1
Unitas'30 JO13-2
31-05-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   W.J.J.C. (Wendy) Aarts-Kennes
Donderdag 31 mei stond eindelijk de inhaalwedstrijd tegen Gesta JO13-1 op het programma. Nadat de kampioenswedstrijd tegen JEKA verloren was, kon het hele team inclusief supporters niet wachten op revanche om zo toch het felbegeerde kampioenschap binnen te slepen. Tegen Gesta was gelukkig het hele team compleet dit betekende 15 spelers omdat natuurlijk net als bijna alle andere wedstrijden Jim Fernandez Castillo van JO13-3 ook erbij was. Jim is erg belangrijk voor ons gebleken en hij heeft naast zijn prachtige voetbalnaam dus nog veel meer gebracht! Gelukkig waren we nog op tijd bij Gesta ondanks dat vlagger en leider (maar niet officieel natuurlijk) Ramon ook vandaag weer een rondje om maakte om van de natuur in Galder te genieten. Dit is een soort traditie geworden waardoor de spelers dit ook zijn gaan waarderen omdat ze zich er vertrouwd mee voelen, er zit dus wel degelijk een idee achter.

De zenuwen waren deze wedstrijd gelukkig minder dan bij de wedstrijd tegen JEKA, maar toch was het begin van de wedstrijd slordig. Er werd veel ballen verspild en weinig duels gewonnen. Maar na het tijdje was de echte spanning eraf en was Mathijs weer eens pijlsnel weg. Hij rende tot de achterlijn en gaf de bal goed voor waar Darko op zijn Darko’s bij de tweede paal klaar stond om de bal in te tikken. Zoals gewoonlijk stond de verdediging onder aanvoering van keeper Danish goed. Er wordt weleens gezegd dat keepers een beetje gek zijn in positieve zin en dit geldt zeker voor Danish. Maar ook in deze wedstrijd bleek maar weer dat hij ondanks dit een hele betrouwbare keeper is. De verdediging in wisselende samenstelling bestaande uit Tim, Manuel, Luuk, Adesh en Rigo gaf zoals het hele seizoen weer weinig weg voor rust. Tijdens deze competitie zijn er maar 11 tegengoals geïncasseerd wat een knappe prestatie is. Rechtsback Tim heeft dankzij zijn goede slidings zelfs een eigen liedje gekregen. Zijn teamgenoten die wissel zitten zetten op het moment dat Tim weer een goede sliding maakt, het volgende deuntje in: tititititietitititie Timmmm. De middenvelders Aaron, Louis, Ilias en aanvoerder Ivar werkte weer hard en maakte mooie acties zoals vaker dit seizoen waardoor na de 0-1 er meer grip op de wedstrijd kwam. De aanvalslinie die in elke wedstrijd wel kansen creëerde en er hier veel van benut hebben kregen weinig ruimte van de verdedigers van Gesta. Toch hoeven Melissa, Tarik, Mathijs, Darko en Jim maar weinig ruimte te krijgen om een doelpunt te maken. Zo bleek ook na rust waar Jim via een actie op links zijn man uitspeelde en de bal door de handen van de keeper schoot, de bevrijdende 0-2! Daarna kwam er een corner waarbij deze keer niet Manuel met zijn hoofd gevaar stichtte maar Mathijs de bal bij de tweede pal prima inkopte. Dit betekende de 0-3 waardoor het met nog 10 minuten op de klok eigenlijk niet meer fout kon gaan. Toch gaf Gesta zich niet gewonnen en scoorde ongeveer 4 minuten voor tijd met een mooie goal nog de 1-3. Er kwam toch wat paniek in de ploeg maar de wedstrijd werd professioneel over de streep getrokken. Dit betekende dus het welverdiende kampioenschap voor de JO13-2!!!
De emoties werden op het veld aardig onder bedwang gehouden maar in de kleedkamer volgde er dan toch wel een mooi feest. De champagne werd ontkurkt en wij als trainers waren de klos en werden zo onder de douche gezet. Ondertussen gingen de ouders buiten ook helemaal uit hun dak, net als vaker dit seizoen waren ze weer in grote getale aanwezig om steun te bieden aan het team. Daarna snel met z’n allen door naar Unitas waar hoewel het een doordeweekse avond was toch een huldiging was voorbereid, wat erg leuk was!
Maurice Hermus verwelkomde met een mooie speech het team en er werd op het podium flink los gegaan. Daarna kregen we nog drinken, chips en snoep aangeboden om het feest helemaal compleet te maken. Waarna om half 10 de meeste weer huiswaarts keerde omdat de scholen helaas geen vrije dag gaven na zo geweldige prestatie, dat was een kleine tegenvaller.

2 dagen erna stond alleen al weer het toernooi bij DSE op het programma. De eerste wedstrijd was al om half 9 en dit was niet alleen voor ons als trainers erg vroeg maar ook voor sommige spelers viel dit zwaar. Gelukkig werd er op 1 wedstrijd na weer goed gevoetbald en veel strijd geleverd waardoor we na 4 wedstrijden waarvan 3 overwinningen en 1 nederlaag weer kampioen waren geworden!
Dit betekende dus het tweede kampioenschap in 3 dagen en een schitterend einde van het seizoen.

Jongens en Melissa super goed gedaan dit seizoen met als (terechte) beloning twee kampioenschappen in 1 week, hopelijk komt er met het thuistoernooi bij Unitas nog een derde 1e plaats bij.
Met name complimenten over de ontwikkeling van jullie als individuele spelers en daardoor ook als team gedurende het seizoen.
Gefeliciteerd Danish, Luuk, Manuel, Rigo, Tim, Mathijs, Jim, Darko, Tarik, Ilias, Ivar, Aaron, Melissa, Louis & Adesh !

Namens de trainers Rick & Mitch
 
 

Verslagen

Terug naar boven