Unitas’30 O19.1 verzekert zich van nacompetitie

MZC'11 JO19-1
Unitas'30 JO19-1
19-05-2018
5 - 12

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Met nog twee wedstrijden te spelen in de Hoofdklasse F zijn op het gebied van promotie de kaarten zeker nog niet geschud. TSC staat nog fier aan kop met drie punten voorsprong op Jong Brabant, maar moest vandaag met knikkende knieën naar angstgegner ST/HHVC. Jong Brabant had een relatief makkelijke wedstrijd op het programma, thuis tegen laagvlieger Madese Boys.

Unitas’30 moest op bezoek bij MCZ’11, dat op vijf punten achterstand staat. Bij een overwinning was Unitas’30 zeker van een plaats in de nacompetitie. Bij een nederlaag zou MZC’11 op twee punten achterstand komen en zou in de laatste speelronde alles nog mogelijk kunnen zijn.

De selectie van Unitas’30 was door verschillende omstandigheden behoorlijk gehandhaafd. Anouar, Duncan, Jasper, Stefan en Yazid waren niet van de partij. Vanuit O17.1 werden hun plaatsen overgenomen door Ayman, Chiesa, Desmond en Yoran.

Al om 9:45u verzamelden de troepen zich op Sportpark De Lage Banken. Na een stevige ritje van 60 minuten en een korte warming-up begonnen de volgende elf basisspelers om 12:07u aan de wedstrijd: Yurjen; Danny, Rick, Jan, Bryan; Riad, Fabian, Rifat; Chiesa, Desmond, Ulkem. Op de bank zaten Alisan, Ayman en Yoran.

Tien minuten later stond het al 0-3. Unitas’30 schoot uit de startblokken en tikte de gastheren van het kastje naar de muur. Ulkem zorgde in de vierde minuut voor de 0-1 uit een corner. Een prachtige aanval over meerdere schijven belandde via Ulkem waarna zijn voorzet vakkundig werd afgerond door Desmond. En in de tiende minuut maakte Riad de derde treffer.

Logischerwijs ging de storm wat liggen en MZC’11 kwam zowaar op 1-3 na een mooie lob over Yurjen. Unitas’30 reageerde meteen en het was Desmond die de 1-4 maakte na een foutieve terugspeelbal. Nadat Bryan de 1-5 scoorde, deed MZC’11 nog wat terug. Unitas’30 kreeg diverse kansen op een hogere score maar hield het bij vijf treffers in het eerste bedrijf.

Na rust denderde de Unitas’30-trein vrolijk verder en zorgde Chiesa met twee treffers voor een marge van vijf treffers. Chiesa werd hierna meteen gewisseld voor Yoran en MZC’11 kwam nog terug tot 3-7.

In het vervolg van de tweede helft scoorde MZC nog twee keer en raakte het de paal. Unitas’30 bracht met Ayman en Alisan nog twee verse krachten waardoor de score uiteindelijk via Danny 2x, Desmond, Ulkem en Alisan werd opgetild 5-12.

Met deze monsterscore verzekerde Unitas’30 zich van een plek in de nacompetitie, welke op 2 juni zal beginnen. Waarschijnlijk tegen Drechtstreek, dat een periodetitel behaalde in de Hoofdklasse G.

Ook de strijd om het kampioenschap ligt nog volledig open doordat TSC verloor in Hulst en Jong Brabant nipt won van Madese Boys.

26 mei speelt Unitas’30 tegen Gilze en treffen TSC en Jong Brabant elkaar in Oosterhout voor een spannende ontknoping.
 

Verslagen

Terug naar boven