Virtus JO13-1
19-05-2018
4 - 0

Scheidsrechter:   K. (Koen) Hermus
Na het gelijke spel van afgelopen woensdag kreeg Unitas vandaag de 2e kans om kampioen te worden. Ditmaal moest er thuis worden afgerekend met nummer laatst Virtus.
Deze ploeg had in de competitie slechts zeven keer het net weten te raken en wist nog niet 1 keer te winnen. Unitas had vandaag slechts aan een punt genoeg maar ging als altijd voor de overwinning.
Onder begeleiding van rookfakkels en vuurwerk betraden de mannen het speelveld.
Meteen vanaf de aftrap zocht Unitas de aanval. In de 4e minuut resulteerde dit in de eerste kans. Arda naam een hoekschop, Necati schoot binnen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later nam Arda een vrije trap vanaf links, de bal kwam laag voor de goal maar Jip tikte de bal naast.
In de 13e en 17e minuut kreeg Stan nog mogelijkheden, maar helaas gingen deze pogingen over.
Hierna kwam de thuisploeg er maar moeilijk doorheen doordat de gasten “parkeer de bus en rammel alles maar weg” speelden.
Achterin gaf de verdediging van Unitas, zoals eigenlijk het hele seizoen al niet, niets weg.
Het duurde tot de 27e minuut voordat Unitas een kans kreeg. Door geklungel achterin bij Virtus kwam de bal voor de voeten van Stan, met een bekeken lob over de keeper viel de bal binnen, 1-0.
Na rust tapte Unitas uit een ander vaatje en Virtus had hier geen antwoord meer op.
Al in de eerste minuut was het Neri die in de handen van de keeper schoot en in de 8e minuut schoot hij na een combinatie vanaf het middenveld naast.
In de 9e minuut was er een actie van Arda, hij gaf een pass op Neri die vervolgens in de 16 aflegde op Tariq, het schot was echter te slap en belandde in de handen van de keeper.
Hierna ontstond er een ware kansenregen voor de thuisploeg om de score te verdubbelen maar vergat het om Virtus de genadeklap uit te delen.
De mooiste poging was van Tom. Na een individuele actie schoot hij op doel, via de onderkant van de lat kwam de bal weer terug het veld in.
In de 18e minuut gaf Jason een voorzet vanaf links bij de 2e paal, hier stond Stan al te wachten en schoot de bal binnen, 2-0.
Hierna was het Unitas dat op jacht ging naar nog meer treffers.
Pas in de 28e minuut kon er een volgend doelpunt aan toe worden gevoegd. Jip gaf na een actie op links een voorzet op Neri, hij draaide door en legde de bal af op Tom die vervolgens de bal in de linkerhoek binnen schoot, 3-0.
Een minuut later was het Tommy die uit een voorzet de bal nog binnen schoot, 4-0.
Na het laatste fluitsignaal ontstond er een klein feestje op het veld, de kampioensshirts werden aangetrokken en het in grote getalen opgekomen publiek werd bedankt.
Het feest zette zich vervolgens door naar de kleedkamer waar onder het geluid van harde beats in een volle kleedkamer het kampioenschap buikschuiven gehouden werd.
Nadat de mannen fris en fruitig waren konden ze ietsje later dan gepland worden gehuldigd in de kantine.
Een mooie beloning voor Gianni en Ferdy die het hele seizoen de mannen tot op het bot wisten te motiveren, een echt team hebben gesmeed en hebben laten zien dat je met een sterk collectief ook kampioen kan worden ! Volgend jaar 3e divisie !