Unitas JO13-1 nog geen kampioen tegen VVGZ

Unitas'30 JO13-1
16-05-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   M (Mike) Arnouts
Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen VVGZ op het programma. De mannen hadden vorige week een internationaal toernooi in Schijndel gespeeld en deze afgesloten met een uitstekende 2e plaats.
Concurrent Wieldrecht had van het weekend gelijk gespeeld, dus bij een overwinning zou Unitas vandaag kampioen kunnen worden.
Om half 7 kwamen de meesten aan in het zonovergoten en winderige Zwijndrecht.
Iets over 7 werd er afgetrapt en vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Unitas niet in haar beste doen was. Er werd slordig en onrustig gespeeld en vaak kwamen de mannen te laat en werden duels verloren.
In de 3e minuut kreeg VVGZ de eerste kans maar het schot ging een paar meter over het doel.
Na 11 minuten kreeg Unitas een corner, de bal werd voorgelegd en kwam terecht bij de 2e paal, een half schot van Tommy werd gered door de keeper en uit de rebound schakelde Arda met een hard schot bijna Jip uit.
Drie minuten later was er een uitbraak van VVGZ, Lars ging op de brommer achter zijn tegenstander aan, haalde hem bij en maakte de aanval onschadelijk.
Een minuut later kwam Unitas dan toch op achterstand. Een voorzet bij de 2e paal werd uit de lucht in de verre hoek binnen geschoten, 1-0.
In de 21e minuut kreeg Unitas na een actie van Stan een corner. De bal werd voorgeslingerd en Jason schoot voor het doel langs, Milan kwam bij de 2e paal een voet te kort om de bal binnen te tikken.
Net voor rust kreeg VVGZ een corner, maar het schot belandde in de handen van Sulo.
Na de rust kwam Unitas beter uit de kleedkamer. Het was nog niet heel goed, maar er werd hard gewerkt en verdedigend niets weggeven.
In de 8e minuut kreeg Unitas ene kans. De bal werd in de 16 breed gelegd maar Stan schoot de bal een paar meter over. Het duurde tot de 19e minuut voordat Unitas weer een goede kans kreeg. Neri werd de diepte in gestuurd, hij stuurde zijn tegenstander het bos in en op de achterlijn legde hij de bal voor op Tariq. Tariq schoot op de keeper, maar de rebound kon door Stan binnen worden gewerkt, 1-1.
Unitas geloofde er weer in en gaf het resterende gedeelte van de wedstrijd vol gas om de overwinning en het kampioenschap binnen te slepen.
Na 22 minuten belandde een iets te optimistische poging van Necati in de handen van de keeper.
Vijf minuten voor tijd werd Stan in het strafschopgebied ondersteboven gelopen door een tegenstander en Unitas kreeg een penalty.
Neri eiste de bal op, legde hem neer op de stip en liep naar achter. Het meegereisde publiek hield zijn adem in……Neri liep richting bal, nam de penalty, schoot hem redelijk goed in de linkerhoek, maar de keeper van VVGZ koos ook deze hoek en wist hem met zijn vingertoppen te keren…..
Tot teleurstelling van de supporters en spelers helaas geen voorsprong voor Unitas.
Unitas zette nog alles op alles maar kon niet meer tot een doelpunt komen.
Nog een punt zijn de mannen verwijderd van het kampioenschap en deze moet zaterdag behaald worden in de laatste thuiswedstrijd tegen Virtus.