Unitas JO13-6 nipt verloren van RSV JO13-1

12-05-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   S.J.M. (Stefan) Braat
Met de hulp van de drie invallers Kane, Mink en Ralf begonnen we op zaterdagmorgen aan de uitwedstrijd tegen RSV.

Het begin van het spel was voor RSV maar de verdediging van Unitas weerde zich kranig waardoor samen met keeper Kane de kansen vakkundig om zeep werden geholpen. Langzaam kreeg Unitas wat meer vertrouwen en begon verder van het eigen doel te voetballen. Normaal gesproken is dit natuurlijk een gunstige ontwikkeling maar het heeft als keerzijde dat er meer ruimte ontstaat op het middenveld. Daar maakte RSV bij balverlies dan ook gretig gebruik van en het resulteerde in een doelpunt voor de tegenstander en dat was gelijk de ruststand 1-0.

Tijdens de rust hadden de jongens nieuwe krachten opgedaan en ook hadden ze gezien dat er wel degelijk mogelijkheden waren om een goed resultaat te halen. Ze begonnen dan ook fanatiek aan de tweede helft. Er kwam meer druk op de verdediging van RSV en dat leidde tot meer balbezit en ook tot meer aanvallen. Na verschillende kleinere kansen kwam de bal voor de voeten van Owen die met een meesterlijk schot de onderkant van de lat raakte. Helaas voor ons was er bij RSV geen doellijn technologie waardoor we nooit zullen weten of de bal nu wel of niet de lijn was gepasseerd. De goal werd in ieder geval niet gegeven.

Kort na dit voorval volgde een uitbraak van RSV en geheel tegen de verhouding van de tweede helft in, scoorden zij de 2-0. Ook na deze domper pakten de jongens het spel weer op en gingen door waar ze mee bezig waren. Bij een doorbraak in het strafschopgebied werd een Unitasser gevloerd en gaf de scheids een strafschop. Niels mocht ‘m nemen en scoorde verdiend 2-1.
Daarna nog steeds spannend spel met kansen aan beiden zijden totdat invaller Ralf het op zijn heupen kreeg en met een mooie solo de bal achter de keeper van RSV in het net plantte, 2-2.

Helaas kwamen kort daarna de aanvallers van RSV alleen voor de keeper te staan. Kane was kansloos en RSV scoorde zij de 3-2. Dit was de eindstand en hadden we na een leuke wedstrijd en een mooie tweede helft helaas geen ‘loon naar werken’. Invallers Kane, Mink en Ralf ontzettend bedankt en leuk dat jullie erbij waren!