TSC JO19-1
10-05-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   A.W.J. (Ad) Broeders
Vandaag stond dé wedstrijd van het seizoen, de topper van de Hoofdklasse F, op het programma. TSC, dat al het gehele seizoen koploper is en Unitas’30, één van de continue naaste achtervolgers, troffen elkaar op deze Hemelvaart om 11:00u op Sportpark De Lage Banken.

Voorafgaand aan deze ontmoeting was het verschil tussen beide ploegen vier punten. Voor Unitas’30 duidelijk zaak om de overwinning veilig te stellen om zodoende op één punt van TSC te komen. Voor TSC lag dit anders. Een gelijkspel zou voelen als een overwinning, verliezen was geen optie.

Zonder Jasper en Stefan, maar met Justin van O19.2, trad Unitas’30 aan in de volgende basisformatie: Yurjen; Danny, Jan, Fabian, Anouar; Riad, Alisan, Rifat; Ulkem, Rick, Yazid. Bryan, Justin en Duncan waren als wissel present.

De eerste helft speelde Unitas’30 ijzersterk en had het zichzelf moeten belonen met een ruime voorsprong. Al binnen een minuut raakte Ulkem het aluminium, na een voorzet van Yazid. Drie minuten later gaf Ulkem een voorzet op Rick die de bal fraai inkopte. De redding van de Oosterhoutse keeper was fenomenaal. Zo gaf Unitas’30 meteen een visitekaartje af aan het toegestroomde publiek.

Maar hield het nog niet mee op. Yazid was zijn directe tegenstander weer eens de baas, trok naar de achterlijn en legde terug op de ingelopen Rifat. Rifat schoot vanaf een meter of vijf met links in de hoek maar tegen de doelman aan.

In de vijftiende minuut een fraaie combinatie door het midden via Fabian, Alisan, Riad, Rifat belandde bij Rick die in de zestien oog in oog kwam met de doelman. Weer een redding.

Rond de twintigste minuut kreeg Ulkem twee dotten van kansen in de zestien. Helaas moest hij telkens met zijn mindere rechterbeen schieten. De keeper kon tot twee keer toe reddend optreden.

In de dertigste minuut was het wederom Ulkem die Rick bediende en eindelijk kon Unitas’30 juichen! Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten voor rust kreeg Unitas’30 wederom een gigantische kans, dit keer via een strafschop na een overtreding door de nummer vier van TSC. Ulkem, die dit seizoen nog niet had gemist, ging met vertrouwen achter de bal staan. Zijn inzet werd helaas gekeerd door de uitstekende doelman.

Ongelooflijk maar waar, gingen beide ploegen zonder goals rusten. Unitas’30 was heer en meester en doelman Yurjen hoefde in het eerste bedrijf slechts één keer reddend op te treden.

In het eerste kwartier na rust kwam TSC sterk uit de startblokken en drong het Unitas’30 wat terug. Toch herstelde de thuisploeg zich en nam het heft weer in handen. Yazid ontsnapte tot twee keer toe op de linkerflank, kwam oog in oog met de keeper, maar schoot beide keren over.

Zomaar uit het niets kwam TSC op 0-1. De eerder genoemde nummer vier stoomde op en schoot vanaf een meter of twintig hard op doel. Het dwarrelschot leek over te gaan, maar doelman Yurjen wilde de bal overtikken waardoor deze een rare wending kreeg en in het net belandde. De TSC-spelers waren uiteraard door het dolle heen.

Unitas’30 rechtte de rug en kreeg nog diverse kansen. Yazid legde vanaf de achterlijn voor op Rick, maar Rick schoot tegen zijn eigen voet. De ingevallen Justin kreeg bij de tweede paal nog een kans. En tien minuten voor tijd had Duncan een strafschop kunnen krijgen na gevaarlijk spel in de zestien.

Het mocht niet baten. Unitas’30 speelde in de slotfase één op één, met vier spitsen, gaf de hele wedstrijd weinig weg en creëerde wel tien 100% kansen. Het enige wat de ploeg niet deed was scoren …

Zodoende ging TSC er met drie hele waardevolle punten vandoor en rest voor Unitas’30 niets meer dan het strijden voor een plaats in de nacompetitie. Hiervoor dient het de komende drie wedstrijden alles te winnen, met de wetenschap dat de naaste achtervolgers MZC’11 en Roosendaal ze op de hielen zit.