Unitas JO13-5 wint net niet van lepelstraatse Boys JO13-1 (1-1)

Unitas'30 JO13-5
Lepelstraatse Boys JO13-1
05-05-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   K. (Kayleigh) Klok
Zaterdag was de wedstrijd tussen Unitas'30 JO13-5 en Lepelstraatse boys JO13-1. Unitas'30 JO13-5 had veel afmeldingen wegens de Meivakantie. Gelukkig konden er 5 gastspelers meedoen. Deze gastspelers konden prima ingepast worden. Sommige gasten kregen wel wat extra rust omdat ze net al een zware wedstrijd hadden gespeeld.

Tot nu toe kon Unitas niet tot resultaat komen in de competitie. Maar deze wedstrijd zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. De gastspelers blijken in deze wedstrijd echte pluspunten.  Er werd volop gecombineerd met alle teamleden.
Ook onze eigen JO13-5 spelers werden hierdoor naar een hoger niveau getild. Er lukte nu acties die in vorige wedstrijden steeds mis gingen. Unitas werd beter en het was wachten op een goede kans.
Die kwam snel want we kregen een penalty. Onze afspraak is dat de aanvoerder hem mag nemen. Helaas werd de penalty gestopt door de uitstekende keeper van Lepelstraten. Dat die keeper erg goed is bleek wel in de rest van deze wedstrijd. Unitas bleef beter maar een doelpunt kwam er niet.

Op het einde van de eerste helft zakte we terug waardoor de tegenstander meer op kwam zetten. Maar onze keeper Jesse deed goed mee zodat er geen tegendoelpunt kwam. Rust 0-0.

In de rust werd er besloten om de opstelling nog beter weg te zetten. Er wat werd geschoven met posities. Gastspeler Sem werd centrale middenvelder. Al snel bleek dat een goede zet. De meer ervaren gastspelers Jef en Indy vormden de centrale verdediging. Daar kwam niemand meer voorbij.
De andere 2 gast spelers moesten het gaan doen op het middenveld en in de spits. Nu hadden we nog meer overwicht. Er kwamen mooie kansen op de verdiende 1-0.
Floris werd nog net onderschept voordat hij op doel kon schieten. Pim schoot uit een moeilijke positie op de keeper.  Een schot van Anouar ging net naast. Milan leek te gaan scoren maar de keeper maakte het hem erg moeilijk, vervolgens kwam er toch nog een boogbal en die trof de lat. En weer kregen we een terechte penalty. Zou het nu dan lukken om te scoren? Het was ongelooflijk ook deze penalty wilde er niet in. 

Ondertussen kwam Lepelstraten er af en toe uit. Maar echte kansen kregen ze niet. Wel een paar hoekschoppen.

Met nog 10 minuten op de klok kregen we een vrije trap.  Op ruim 20 mtr van het doel. Milan opende de score met een prachtig schot. Precies goed in de kruising, hoge kwaliteit, 1-0.  De vreugde was er en applaus van het publiek.

Daarna leken we op weg naar de overwinning.  Tot de laatste minuut. Ook Lepelstraten kreeg een vrije trap. Er was discussie of het wel of geen vrije trap was, maar de scheidsrechter beslist.
Muurtje ervoor. iedereen goed weggezet...... De vrije trap was helaas voor Unitas perfect en formidabel.  1-1. Onhoudbaar, zelfs voor een Eredivisiekeeper.

Daarna kwamen er nog 4 minuten extra tijd. Unitas probeerde het nog wel en in de allerlaatste minuut kwam er nog een vrije trap. Maar dit keer van grote afstand en kwam er geen doelpunt meer.

Eindstand 1-1 na een hele mooie wedstrijd op hoog niveau.
 

Verslagen

Terug naar boven