Steenbergen JO19-1
05-05-2018
7 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
5 mei, een historische dag in de Nederlandse geschiedenis. Op deze datum in 1945 werd ons land bevrijd van de Duitse bezetting. Hedendaags staat de gemiddelde Nederlander op 5 mei uitbundig feest te vieren op één van de vele bevrijdingsfestivals. Op Sportpark De Lage Banken stond een andere activiteit op het programma, de thuiswedstrijd van O19.1 tegen Steenbergen. Het werd 7-3, wat voor O19.1 als een bevrijding voelde na de slechte reeks van drie wedstrijden die resulteerden in slechts twee punten.

Met een nagenoeg complete selectie, alleen stopper Stefan was in geen velden of wegen te bekennen, traden de manschappen aan in de volgende basiself: Yurjen; Danny, Jasper, Fabian, Anouar; Alisan, Riad, Rifat; Ulkem, Rick en Yazid. Jan, Bryan en Duncan bezetten de bank samen met de technische staf.

Om 16:08u werd voor het eerste gejuicht. Rifat schoot in de zestien eenvoudig raak, na een goede actie van Yazid. De Unitassers leken al met de gedachten elders te zitten, want het goede begin kreeg geen vervolg. Sterker nog, Steenbergen nam het heft in handen en werd diverse keren gevaarlijk waarbij doelman Yurjen de thuisploeg in de wedstrijd hield. Desalniettemin moest hij in het laatste kwartier van de eerste helft twee keer capituleren waardoor met een 1-2 achterstand de kleedkamer werd opgezocht.

In de rust werd één omzetting gedaan, Anouar en Jasper wisselden van positie. Binnen een kwartier had Unitas’30 de achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Rick maakte koppend gelijk uit een voorzet van Yazid en kopte vijf minuten later ook de 3-2 binnen, nadat Riad een voorzet van Ulkem bij de tweede paal teruglegde. Even later waren de rollen omgedraaid toen Rick laag voorgaf en Riad de bal binnen liep.

Nadat Ulkem voor de 5-2 had gezorgd, deed Steenbergen zowaar nog wat terug. Maar wederom Ulkem reageerde hierop door zijn tweede treffer van de middag te maken en de 6-3 op het scorebord te zetten. Het verzet was definitief gebroken en Unitas’30 kreeg nog diverse kansen om uit te lopen. Echter alleen Fabian wist (fraai) te scoren, na een verre trap van Yurjen.

Zo kroop Unitas’30 overtuigend uit het dalletje en kan zowaar weer meedingen om de bovenste plaatsen. Komende donderdag staat de topper tegen TSC op het programma, dat vier punten voor staat met een gelijk aantal wedstrijden.