Unitas'30 JO19-1
21-04-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   A.C.M. (Ad) vanBavel
Na twee teleurstellende resultaten, tegen Jong Brabant en Virtus, stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen FC Tilburg op het programma. Hoewel de eerste ontmoeting in november 2017 nog eenvoudig werd gewonnen (5-0), hing de vlag er vandaag anders voor. Zonder doelman Yurjen, Anouar, Duncan en Stefan was Unitas’30 behoorlijk gehandhaafd. Desalniettemin werden kundige vervangers geregeld in de personen van Lars en Yoran (O17.1) en Justin (O19.2).

De Tilburgers verkeren in een bloedvorm en hebben goede papieren voor het winnen van de tweede periode. Door de personele problemen begon Unitas’30 in een wat gewijzigde formatie van de wedstrijd. De eerste helft verliep geruisloos tot de rust, beide ploegen kregen amper kansen en leken te spelen met de handrem erop.

In de rust werd wat omgezet waarna de tweede helft het spektakel los barstte. In de 55e minuut kwam Unitas’30 op voorsprong. Een corner van Yazid werd bij de tweede paal ingekopt door Yoran. Lang konden de bezoekers hier niet van genieten want twee minuten later stond het gelijk.

Halverwege de tweede helft kwam Unitas’30 op 1-2. De zojuist ingevallen Ulkem reageerde scherp nadat de doelman een terugspeelbal niet goed kon verwerken. Wederom reageerden de Tilburgs heel sterk en kwamen kort na deze treffer op 2-2. Sterker nog, tien minuten voor tijd leek de thuisploeg de genadeklap uit te delen door voor de derde keer te scoren, na een fraaie individuele actie van de ingevallen linksbuiten.

In de slotfase was Unitas’30 sterker. Delano en Justin waren inmiddels ingevallen waardoor Unitas’30 achterin één op één speelde en met vier aanvallers. Ulkem had een vrije doortocht naar de keeper, maar schoot te snel waardoor de doelman kon redden. In de 86e minuut kreeg Unitas’30 een vrije trap op de rand van de zestien. Het was Alisan die achter de bal ging staan en de bal dwars door de muur in het doel schoot. Het was gelijk en Unitas’30 geloofde in drie punten. In de allerlaatste minuut was het wederom Ulkem die een dot van een kans kreeg. Helaas mislukte zijn lob waardoor de keeper reddend kon optreden.

Zo overleefde Unitas’30 deze lastige uitwedstrijd, maar het achterhaf ook zomaar met de buit er vandoor kunnen gaan. TSC en Jong Brabant wonnen hun wedstrijden waardoor we nu op de derde plaats staan. Volgende week zijn we vrij, waarna we de week erna thuis tegen Steenbergen moeten.