Unitas JO13-1 wint lastige uitwedstrijd bij Halsteren

Unitas'30 JO13-1
05-05-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   J.M. (Jan) laGasse
Vandaag stond de lastige uitwedstrijd op het programma tegen Halsteren. De thuiswedstrijd en bekerwedstrijd waren in moeizame overwinningen geëindigd.
Om 10:25 werd er afgetrapt op Sportpark De Beek.
Hoewel Halsteren iets sterker was in de beginfase was het Unitas dat na 5 minuten de eerste mogelijkheid benutte. Stan legde de bal diep achter de verdediging op Neri. Hij omspeelde de keeper en met een snelle voetbeweging schoot hij de bal tegen de touwen, 0-1.
In de 12e minuut schoot Fadi na een scrimmage in de zestien de bal in de handen van de keeper.
Een minuut later verdween een schot van Arda via een been van een tegenstander in de handen van de keeper. In de hierop volgende fase werd Unitas onrustig in de passing en werd er geen kans meer gecreëerd maar gaf het verdedigingsblok ook niets weg. Drie minuten voor de rust kon Stan nog uit een corner inkoppen, maar de kopbal ging helaas over. Net voor rust mocht Halsteren aanleggen voor een vrije trap. De bal ging de zestien in, kon worden gepareerd door Sulo, maar uit de rebound werd de bal binnen geschoten. Rifat vlagde voor buitenspel en gelukkig gaf de scheidsrechter hier gehoor aan. De treffer werd afgekeurd.
Met een minimale voorsprong kon de kleedkamer worden opgezocht.
Na de rust kwam Unitas iets anders uit de startblokken. Het speelde nog niet goed, maar werkte wel hard. In de 5e minuut werd Neri diep gestuurd door Jip. Neri ging op de keeper af schoot, maar de keeper kon redding brengen en ook de rebound ging er niet in, via een been van een speler van Halsteren ging de bal naast.
Na 9 minuten kreeg de thuisploeg een penalty. Een misverstand achterin tussen Sulo en Lars eindigde in de vermeende overtreding op een speler van Halsteren en werd bestraft met een strafschop. Sulo kon het schot niet keren en de thuisploeg kwam langszij.
Unitas leek hierdoor wakker geworden en begon meer gas te geven.
In de 17e minuut gaf Stan de bal op Tariq, Tariq legde breed op Neri en hij schoof de bal onder de keeper door het doel in, 1-2. Halsteren was rijp voor de slacht en Unitas draaide de duimschroeven verder aan. Twee minuten later was het Arda die vanaf de middellijn richting vijandelijk doel soleerde. Hij soleerde de zestien in maar helaas eindigde dit kunststukje met een schot naast het doel. Een minuut later schoot Stan uit een corner naast. Na 21 minuten stuurde Tariq Neri diep, hij liep alleen op de keeper af, omspeelde hem en schoof de bal binnen, 1-3.
Net voor tijd ging Stan de diepte in, ging een duel aan met de ver uitgekomen keeper, won het duel, maar had niet in de gaten dat er verder niemand meer achter stond. Hij schoot niet richting het lege doel maar begon richting doel te lopen. Helaas kon een speler van Halsteren kon Stan nog inhalen en bleef de 1-3 stand op het scorebord.