Unitas'30 JO19-1
07-04-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   M. (Michael) vanEekelen

Op deze prachtige lentemiddag trad Unitas’30 O19.1 op nagenoeg volle oorlogssterkte aan tegen naaste belager Jong Brabant. Alleen aanvoerder Rick kampte met een lichte blessure maar kon waarschijnlijk wel starten. De reis naar Berkel Enschot verliep voorspoedig en ruim een uur voor de wedstrijd arriveerden de geelzwarten op het idyllische sportpark aan de Berkelseweg. Ruim op tijd, bleek bij aankomst, aangezien de wedstrijd een kwartier later zou beginnen.

Unitas’30 denderde uit de startblokken en reeg kans op kans aaneen. Tot twee keer toe werd een bal van de lijn gekopt en verscheidene spelers kwamen in scoringspositie. Uit één van de eerste keren dat Jong Brabant de aanval zocht, was het meteen raak. Vanaf rand zestien werd raak geschoten. De Unitassers waren zeker nog niet uit het veld geslagen en prompt kopte Rick een voorzet van Yazid fraai binnen. De katachtige reflex van de Berkelse doelman was nog fraaier en zo bleef het 1-0.

Unitas’30 bleef de bovenliggende partij maar Jong Brabant tilde de marge binnen tien minuten zelfs naar drie goals. Tot twee keer toe werd een diepe bal niet goed verwerkt, duels werden verloren en de aanvallers waren uitermate effectief in de afronding. 3-0! De kopjes gingen hangen en even leek het scenario van ST. HHVC –uit (7-0) zich te herhalen.

De rust brak aan en er werden wat omzettingen gedaan. De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Jong Brabant. Desalniettemin hield de goed georganiseerde thuisploeg stand en kreeg Unitas’30 nog maar één grote kans. Yazid speelde zijn directe tegenstander uit, gaf voor waarna de ingevallen Duncan opdook bij de eerste paal. Met buitenkant rechts mikte hij echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Hoewel Unitas’30 op den duur met vijf aanvallers speelde, verdween het geloof in een goed resultaat naarmate de klok verder tikte. Omdat TSC zelf met 1-7 won bij Madese Boys moet Unitas’30 voorlopig even pas op de plaats doen in de strijd om de titel. Het verschil tussen beide ploeg is nu vier punten, waarbij TSC een wedstrijd minder heeft.

Volgende week treedt Unitas’30 thuis aan tegen Virtus.