Unitas'30 JO15-5 krijgt loon naar werken tegen Moerse Boys JO15-2

Moerse Boys JO15-2
07-04-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   M.J.C. (Maurice) Hermus
Op Zaterdagmiddag 7 April stond in de volle lente zon Unitas’30 JO15-5 thuis klaar op veld 2 voor de wedstrijd tegen Moerse Boys JO15-2: op papier een gelijkwaardige tegenstander.

Vandaag waren Boaz, Niels en Sam afwezig. We begonnen de wedstrijd met Levi in de goal, Emre, Stijn, Jamie en Indy in de achterhoede, Thijs, Cas en Gijs op het middenveld en Jacco, Shay en Pieter in de voorhoede. Jef, Duke en Lars zouden later deze wedstrijd sterk invallen.

Van te voren was er uit gelegd dat er van dit team te winnen viel, als er vol passie werd gespeeld. Dat was deze keer niet tegen dovemans oren gezegd, want vanaf de eerste minuut was het Unitas’30 dat de stempel op de wedstrijd drukte.

Na 10 minuten pareerde de keeper van Moerse Boys een schot van Pieter in onze ogen vanachter de doellijn, maar helaas was dit vanuit het standpunt van de scheidsrechter niet goed te zien en bleef het 0-0. Weer even later speelde Cas zich fraai vrij voor een schot op goal, dat helaas langs ging. Maar in de 15e minuut was vrouwe Fortuna ons goed gezind: het was een speler van Moerse Boys, die een hoge voorzet fraai onder de lat van zijn eigen goal kopte: 1-0.
Op zich behoorlijk mazzel, maar gezien het spelbeeld en het eerdere vermeende doelpunt een terechte stand. Unitas’30 JO15-5 bleef goed aan zetten. Maar het lukte voor de rust niet meer om de voorsprong te vergroten.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Het was voornamelijk Unitas’30 die de tegenstander onder druk zette. Er kwamen behoorlijk veel kansen en uiteindelijk wist Cas met een schot vanaf 20 m de verdiende 2-0 te maken. Daarna kwamen er nog meer kansen, maar meer doelpunten zaten er deze wedstrijd niet meer in.

Al met al een verdiende overwinning van Unitas’30 JO15-5 dat loon naar werken kreeg en voor het eerst in deze competitie 3 punten pakte.