Unitas'30 JO9-1
Groen Wit JO9-1
31-03-2018
vervallen

Op Goede vrijdag hadden onze jongens van de JO9-1 een toernooi georganiseerd door NAC-Breda bij Boiemeer. Op dit toernooi deden 18 teams mee waarvan de kinderen allemaal geboren zijn in het jaar 2009. Het toernooi begon om 10.00u. en om 15.00u. was de prijsuitreiking. In de ochtend poule speelden wij tegen Oosterhout JO9-1, Gilze JO9-1 en Boeimeer JO9-1. Wij kenden een goede start tegen Oosterhout. Wij speelden snel over, maakten goede acties en hadden heel veel kansen, waaruit wij vier keer scoorde. De wedstrijd wonnen wij met 4-2. Boeimeer won van Gilze in hun eerste partij. Tegen Gilze speelden wij bedroevend slecht. Alles ging mis en wij mochten nog blij zijn dat het maar 7-0 voor Gilze werd in 15 minuten tijd! Was Gilze nu zo goed of waren wij nu zo slecht? Het antwoord kwam tegen Boeimeer, die al van Gilze en van Oosterhout had gewonnen. En ja hoor er was verandering. Wij speelden Boeimeer helemaal weg en wonnen deze wedstrijd met 7-1. Wat een verschil in niveau van onze wedstrijden was er vandaag weer te zien bij onze jongens. Soms speelden wij een 1 en soms speelden wij weer een 9. Genoeg trainerswerk denk ik ....... Wij werden uiteindelijk 2e in de poule en gingen hierdoor naar de finale poule. De indeling van deze poule was een beetje fout gegaan waardoor wij maar 6 minuten speelden tegen Jeka, deze wedstrijd ging verloren. Hierna speelden wij tegen Gastel en hier ging het spel op en neer, het werd 1-1. Tegen onze naamgenoot uit Gorinchem speelden wij de eerste 4 minuten heel matig en stonden wij al snel met 4-0 achter. Toen Luuk (onze beste speler vandaag) weer in het veld kwam werd het weer een wedstrijd, uiteindelijk werd het nog 4-2 voor Unitas Gorinchem. Op dit toernooi eindigde wij uiteindelijk op de 8e plaats. Ons spel had vandaag heel veel pieken en dalen, maar uiteindelijk gingen wij moe en voldaan weer naar huis :). Lekker uitrusten en morgen (zaterdag) weer vroeg aan de bak tegen Groen-Wit JO9-1. Wij kunnen ons borstje nat maken tegen deze tegenstander!

Op het einde van de vrijdag middag kwam er slecht nieuws via de groepsapp, Ilija had enorm last gekregen van zijn knie en kon daardoor morgen niet meespelen. Jammer want wij hadden Ilija zeker nodig tegen deze tegenstander. Tegen Groen-Wit zouden wij compleet moeten zijn want zij zijn een voetballend zeer sterk team met grote jongens met een hard schot.

Dan de wedstrijd op zaterdagochtend; De trainer bedacht om Tijs (onze verdediger) de eerste 10 minuten reserve te zetten. Dit pakte slecht uit, want na 10 minuten spelen stonden wij al met 0-5 achter. De trainer had het natuurlijk moeten weten want 1 echte verdediger is niet genoeg tegen deze tegenstander. Na de 1e time out kregen wij wat meer grip op de wedstrijd. Wij gingen met zijn allen harder werken om minder doelpunten tegen te krijgen. Eigenlijk ging het de rest van de wedstrijd zo door. Goen-Wit viel aan en wij probeerden tegen te houden. Uit een goede aanval scoorden wij nog wel een mooi doelpunt maar de eindstand werd uiteindelijk 1-8.
Jongens vandaag na de eerste 10 minuten hebben jullie hard gewerkt, tegen deze goede tegenstander is het geen schande om te verliezen. Als wij maar wel wat hebben geleerd van de eerste 10 minuten.
Veel gevoetbald dit weekend en met zijn allen is dit toch het liefste wat wij doen! Tot dinsdag op de training boys.