1e competitiewedstrijd in de 2e klasse

Alliance JO9-1
Unitas'30 JO9-2
10-03-2018
8-4

Vandaag moesten we spelen tegen Alliance JO9-1 van Alliance uit Roosendaal. We waren vandaag helaas niet compleet, aangezien Thijn er niet bij was.
Na de warming-up van een goede 20 minuten begon de wedstrijd met de volgende spelers.
Luca in het doel, achterin stonden Beau en Mik. Op het middenveld was het Sem, met voor zich Yaniek en Noor. Jayiro stond eerste wissel. Al vrij snel kwamen we op 0-1 door een mooie trap van Noor in de korte hoek, na een voorzet van Sem.
De 1-1 liet helaas niet lang op zich wachten, door een ongelukkige uittrap van de keeper. De 2-1 viel kort daarna, doordat hun snelle nummer 7 keer op keer uit de rug kon lopen van onze verdediging. Luca was kansloos. Ook de keeper van Alliance had een ongelukkige uittrap en Jaiyro wist daar op zeer doeltreffende wijze gebruik van te maken en schoot genadeloos de 2-2 in.

Onze jongen kregen weer meer zelfvertrouwen en pakten meteen door. Goed coachwerk van de trainers langs de lijn hielp het team, al werkte de harde wind niet altijd mee om de woorden van de trainers ook te verstaan. Het blok Mik en Beau stond goed en gingen er beiden goed stevig in.
Een snelle aanval over de as van het veld, met een steekpass op maat van Sem naar Jaiyro en we stonden weer voor! Het bleef echter oppassen, want de nummer 7 was razendsnel. Het gros van het gevaar kwam dan ook van deze spits. Een paar goede uitkom acties van Luca voorkwam erger.

Met wat stevige schouderwerk en slap uitverdedigen wist deze spits toch uiteindelijk de 3-3 op het scorebord te zetten. Unitas bleef echter aandringen en er werd hard gewerkt in de eerste 3 kwarten. Ook Noor liet zien dat ze in deze wedstrijd goed mee terug kan verdedigen en daar maakte de rest van het team gebruik van door de druk bij de tegenstander erop te houden. Met name Beau dekte de nummer 7 keer op keer kort en voorkwam daarmee meerdere gevaarlijke aanvallen.

Na een uitbal op het midden van het veld wist Sem deze snel in te dribbelen en paste meteen door op Jaiyro, die bij de 2e paal kon intikken. In het laatste kwart leek zowel de concentratie als de energie af te nemen. Alliance scoorde snel een paar keer achter elkaar, met name door persoonlijke fouten in de verdediging. Ondanks 2 goede pogingen van Yaniek over links was uiteindelijk de eindscore 8-4. Met deze inzet biedt dit toekomst voor de rest van dit seizoen. Goed gewerkt jongens en meisje! Het was een super leuke wedstrijd om te kijken!

 
 

Verslagen

Terug naar boven