Unitas'30 JO19-1
24-02-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   R. Claessen
Na een competitiestop van ruim twee maanden hervatte Unitas’30 O19.1 op 24 februari 2018 de competitie met de lastige uitwedstrijd tegen Roosendaal O19.1. Na de laatste competitiewedstrijd op 9 december 2017 (Gilze-uit, 1-4 winst) werkte Unitas’30 nog een bekerwedstrijd af tegen MOC’17 O19.1 (3-4 nederlaag) en vier vriendschappelijke wedstrijden. Vooral uit de ontmoeting met 4e divisionist Rijen O19.1 tankte de Unitassers vertrouwen.

Dit gegeven, plus een gezonde dosis revanchegevoelens na de eerdere 3-4 nederlaag in oktober 2017, waren voldoende ingrediënten voor een mooi affiche op Sportpark Hulsdonk.

De Unitas’30-selectie was verre van 100% fit. Doelman Yurjen had niet getraind vanwege fysieke ongemakken, Fabian had donderdag voor het eerst weer getraind na zes weken blessureleed, Bryan is nog geblesseerd, Ulkem was teruggekeerd na een blessure, Rick en Jasper waren donderdag op de training lichtgeblesseerd uitgevallen en Duncan was ziek achtergebleven in Etten-Leur.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden begon scheidsrechter Claessen de wedstrijd om 15:00u. Een gure oostenwind stond pal over het veld en de wisselspelers zaten verkleumd onder hun deken in de dug-out. In de openingsfase kreeg Unitas’30 al meteen een overwicht, Roosendaal probeerde vooral met lange ballen de vleugelaanvallers te bereiken. Na een kwartier kwam Roosendaal op voorsprong. De fysiek sterke aanvoerder schoot van ruim dertig meter op goal en liet Yurjen kansloos. Een mooie goal, enigszins geholpen door de sterke wind.

Nadat Yazid een levensgrote kans op de gelijkmaker miste, werd het in de dertigste minuut alsnog 1-1. Rick werd op de rand van de zestien onderuit gehaald waarna Alisan, via een Roosendaals hoofd, de bal tegen de touwen schoot. Lang konden we hier niet van genieten want vijf minuten later werd de Roosendaalse spits op slimme wijze vrij gespeeld en schoof de bal koeletjes langs Yurjen. Zo gingen we met een 2-1 achterstand de rust in. Het spel was erg slordig. Beide ploegen speelden in balbezit te gehaast en Unitas’30 liet zich te vaak aftroeven in de fysieke duels.

In de rust bleef Anouar achter in de kleedkamer en kwam Fabian in het veld. Er werden wat posities gewisseld en Unitas’30 kreeg meteen een overwicht. De bal werd langer in de ploeg gehouden en via een aantal mooie combinaties werden steeds meer kansen gecreëerd. Twintig minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Rick, die in de rust aangaf veel last te hebben maar uiteindelijk toch 90 minuten heeft uitgespeeld, werd fraai bediend door Riad en schoof de bal langs de keeper.

De Unitassers roken bloed, maar er was ook tegenslag. Bij een verdedigende actie raakte Jan’s schoen kapot en hij moest dan ook gewisseld worden. Ulkem kwam in het veld en er werden weer wat posities gewisseld. Het overwicht bleef en toen even later ook de moegestreden Jasper uitviel, voor Justin, werden alle zeilen nog één keer bijgezet. Justin kreeg nog een enorme kans op de winnende en een goal van Ulkem werd afgekeurd wegens buitenspel. Door onze aanvallende aspiraties werd Roosendaal af en toe gevaarlijk en er werd ook een goal afgekeurd wegens buitenspel. Beiden overigens terecht.

Na het laatste fluitsignaal waren de meeste Unitassers licht teleurgesteld met het resultaat. Unitas’30 had een overwicht en de betere kansen, maar ook Roosendaal had kansen op de overwinning. Toen ook het resultaat van de andere topper, TSC-MZC’11 (1-1) bekend werd, sloeg de teleurstelling om in een meer tevreden gevoel.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Steenbergen O19.1 op het programma, hoewel het op dit moment erg onzeker is of deze wedstrijd door zal gaan.