Eerste competitienederlaag Unitas JO13-1

ASWH JO13-1
24-02-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   Halters, Kees
Op deze koude zaterdagmiddag werd er gespeeld tegen ASWH. De uitwedstrijd was in een gelijkspel geëindigd, dus Unitas was gewaarschuwd dat het vandaag geen gemakkelijke middag zou gaan worden.
Al in de 2e minuut was er een eerste waarschuwing van ASWH. Een vrije trap ging net over het doel van Sulo. Unitas begon slap aan de wedstrijd, was te laat bij de bal en tegenstander en speelde ongeïnspireerd en zonder overtuiging.
De thuisploeg moest zelfs tot de 19e minuut wachten tot het de eerste kans kreeg.
Neri gaf de bal diep op Stan, hij omspeelde de keeper in het strafschopgebied, leek vervolgens de bal te verspelen aan een tegenstander maar met een uiterste poging kon hij met een sliding de bal toch nog voor de voeten wegtikken van de verdediger en de bal rolde het doel in, 1-0.
Drie minuten later was het Necati die de bal achter de verdediging legde maar Neri kon er net niet bij. Achterin gaf Unitas weinig tot niets weg en hielden Lars, Jason en Thomas de boel dicht.
Tot de 29e minuut. Op een niet zo’n handige plaats, rand strafschopgebied, werd er een onnodige vrije trap weggegeven. ASWH legde aan en schoot de bal over Sulo het doel in, 1-1.
In de 2e helft duurde het tot de 12e minuut voordat de thuisploeg gevaarlijk werd. Stan werd op rechts de diepte in gestuurd door Arda, het schot ging over de uitgekomen keeper maar ook over het doel heen. Unitas leek de wedstrijd meer in handen te krijgen en ging op jacht naar een voorsprong.
Helaas kreeg het in de 19e minuut weer een tik uitgedeeld. ASWH viel aan door het midden, omspeelde de uitgekomen Sulo en de spits schoot de bal binnen, 1-2.
Unitas was even van slag maar rechtte de rug en drong aan, Lars werd nog naar voor gestuurd maar tot uitgespeelde kansen leidde dit slotoffensief niet.
Een minuut voor tijd leek Unitas langszij te komen. Een poging van Milan uit een corner werd afgeslagen en de bal kwam voor de voeten van Jason, maar helaas had hij niet de rust om de bal tussen de palen te krijgen.
De eerste nederlaag van de competitie was een feit, maar nog steeds is er een voorsprong van 2 punten op de nummer twee.