Unitas'30 MO13-1 wint overuigend in Rotterdam met 0-2 van Feijenoord MO13-1!

Feyenoord MO13-1
Unitas'30 MO13-1
24-02-2018
0-2

Daar waar de KNVB alle competitie wedstrijden had afgelast vanwege de te verwachtte vrieskou mochten onze meiden het vandaag in een vriendschappelijk duel opnemen tegen een tegenstander van naam: Feijenoord! Dat het meidenvoetbal in de lift zit, is inmiddels wel duidelijk. Zo ook bij Feijenoord, waar men dit jaar is gestart met een meidenacademy. Onze meiden konden dus "aan de bak"!

We begonnen erg scherp aan de wedstrijd en vanaf het eerste fluitsignaal werd Feijenoord ver terug gedrongen op eigen helft. Er werd vlot gecombineerd en er werden een aantal mooie kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft kwamen we verdient op een 0-1 voorsprong door een mooie actie van Chloë die zich goed vrijspeelde en met een mooi schot de Rotterdamse keepster passeerde. Feijenoord dat beschikt over voetbalsters met veel individuele kwaliteiten kwam er maar sporadisch uit en kreeg nagenoeg géén enkele kans doordat onze verdediging onder leiding van onze aanvoerder Vera telkens goed stond opgesteld en weinig ruimte weg gaf. Ook Muriël stond een puike wedstrijd te keepen en bewaakte de ruimte achter onze verdediging erg goed. We hadden in de eerste helft nog een aantal goede mogelijkheden op de 0-2 maar het lukte ons niet om de kansen te verzilveren waardoor we met 0-1 voorsprong de rust in gingen.

In het begin van de tweede helft begon Feijenoord sterk, we gaven ze iets te veel de gelegenheid om te voetballen, daar maakte Feijenoord goed gebruik van en zetten ons wat meer onder druk. Na ca. 5 minuten in de tweede helft pakten we de draad van de eerste helft weer op en namen het initiatief wat direct resulteerde in een paar goede kansen. Twee keer werden we na een goede diepte pass van Isa Gordeijns vanuit het middenveld op het randje van buitenspel afgefloten door de scheidsrechter die wedstrijd prima onder controle had. Het was eigenlijk wachten op een tweede Leurse treffer. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het Sanne die uit een ingestudeerde hoekschop de paal raakte. Isa Rasenberg reageerde vervolgens alert en schoot de 0-2 tegen de touwen! In het laatste kwartier had Lilly nog een goede mogelijkheid om de 0-3 op het scorebord te zetten maar haar inzet werd vakkundig gepareerd door de sterk spelende Rotterdamse keepster. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Feijenoord vanuit een corner de kans op de aansluitingstreffer maar het was Mieke die goed stond op te letten en de bal vlak voor de lijn weghaalde. De overwinning was binnen!

Het was een hele goede wedstrijd en een mooie ervaring voor onze meiden. Dit zijn de wedstrijden waar we van leren en beter kunnen worden. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!