Unitas'30 JO10-4 stijgt met geluk boven zich zelf uit

MOC'17 JO10-1
17-02-2018
5 - 4

Scheidsrechter:   Witteveen, Kevin
Nadat de jongens van JO10-4 in de vorige periode een geweldige 2e plaats hebben behaald in de 2e klasse zijn we gepromoveerd naar de 1e klasse. Een stapje hoger met nog betere tegenstanders.
Vandaag 18-2 spelen we tegen MOC'17 uit Bergen op Zoom, een zware tegenstander die al de enige ervaring in de 1e klasse heeft.

Het is een mooie zonnige dag met een gevoelstemperatuur iets boven het vriespunt.
In de kleedkamer staan we even stil bij het prachtige resultaat van vorig jaar maar ook dat we nu een seizoen gaan krijgen waar we veel gaan leren en dat de resultaten niet altijd in ons voordeel zullen uitvallen.
We gaan naar het veld om te beginnen met de warming-up waar onze tegenstanders al bezig zijn met intrappen. We maken een praatje met onze tegenstanders van MOC'17 en krijgen te horen dat MOC'17 al eerder tegen Unitas had gespeeld en wel tegen de JO10-2. Eindstand toen was 4-4 dus we zijn gewaarschuwd!

Na de jongens de laatste constructies te hebben gegeven geeft scheidsrechter Kevin Witteveen aan om te beginnen.
MOC'17 begint met de aftrap en al snel zien we aan de kant dat er toch enig niveau verschil zit in beide teams.
De eerste 5 minuten kunnen we MOC'17 nog aardig bijbenen maar dan lijkt het of we flink onderuit zullen gaan. Na de 0-1 volgt al snel de 0-2 en na een kwartier volgt zelfs de 0-3.
We worden overklast door efficiëntie en doordat de tegenstanders goed overspelen en elkaar coachen.
Na de nodige wissels krijgen we na zo'n 20 minuten een vrije trap mee en is dit een uitgelezen kans voor Mika om iets terug te doen.
Een mooie poeiert en het is 1-3. Nog geen 2 minuten later moet Panos helaas weer een tegendoelpunt incasseren en staat het al weer 1-4. We krijgen nog een mooie kans maar Fabian schiet helaas net naast. De ruststand is bereikt en we genieten van de ranja.
Als de 2e helft begint zie je dat ook wij met o.a. mooie steekballetjes van Joris op Ruben kansen gaan creëren.
Eenmaal wordt een schot van ons op de doellijn tegengehouden door de keeper van MOC. Scheidsrechter Kevin zag vanuit zijn positie dat de bal over de lijn was en zegt dat het een doelpunt is. Mede doordat wij als leiders een beter zicht hadden en zeiden dat de bal niet over de lijn was gaan we verder zonder doelpunt.
De tegenstander wordt slordiger en achterin buffelen Cas, Mika en Jayden als gekken. Ook op het middenveld wordt door hard werken regelmatig de bal heroverd.
Toch is het MOC'17 die de grootste kansen blijft creëren en als MOC de bal in 1 van die kansen voor ons doel geeft wordt de bal eerst weggewerkt en in 2e instantie hard op het hoofd van onze keeper Panos geschoten, mooie redding, maar Panos kan helaas niet verder. Joris neemt zijn rol over en doet dit met verve. De spelers van MOC worden zichtbaar moe en er ontstaat wat irritatie bij de tegenstander.
Zo'n 10 minuten voor het einde krijgen we een hoekschop mee. Ruben geeft deze hoog voor en Jayden kopt deze mooi binnen het staat nu 2-4. MOC blijft strijden maar wordt slordiger, Tycho krijgt de bal en die weet er wel raad mee en het is zowaar 3-4. Wordt het dan toch nog spannend?? Jawel met minder dan 3 minuten te gaan is daar Ruben die de aansluiter vind en de 4-4 beheerst binnen schiet.
MOC begint aan het slotoffensief en vanaf de kant roepen we dat er nog maar 10 seconden te gaan zijn wetende dat 4-4 een uitstekend resultaat is. MOC slaagt er niet meer in om te scoren en als wij in de allerlaatste minuut een corner meekrijgen gaat iedereen op Mika na mee naar voren. Ruben maakt zich klaar voor de laatste corner en geeft deze voor, met wat geluk krijgt Lars zijn voet er tegen en winnen we met zeker een dosis geluk met 5-4.
Wij als begeleiding en ouders zijn trots op onze jongens met de getoonde inzet en positieve houding, ga zo door het komende zware seizoen en wie weet wat dit jullie brengt!