03-02-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   Broekhuizen, Sjoerd
Op deze koude en regenachtige zaterdagochtend stond op sportpark Schildman de uitwedstrijd tegen ASWH op het programma.
Als deze inhaalwedstrijd vandaag gewonnen zou worden konden er goede zaken gedaan worden op de ranglijst. Het begin van Unitas was dan ook goed. In de 3e minuut was er de eerste kans. Arda stuurde Stan met een pass de diepte in, maar zijn schot belande op de voeten van de keeper.
Na 5 minuten kreeg ook ASWH de eerste kans. Het middenveld kon zonder al te veel problemen worden overgestoken maar het rollertje dat volgde kon door Sulo worden opgeraapt.
Vijf minuten later kon Unitas voor het eerst juichen. Een doeltrap werd door de thuisploeg in de voeten van Neri gespeeld, hij legde af op de vrijstaande Tariq die wel heel erg rustig bleef en de bal in de verre hoek krulde, 0-1.
In de 12e minuut speelde Arda zich vrij maar het schot kon door de keeper worden gekeerd.
Na 20 minuten kreeg ASWH een doeltrap. De speler van ASWH legde de bal terug op de keeper die vervolgens de bal slecht wegwerkte. Jip ontving de bal en legde breed op Tom die de bal zonder nadenken hoog het doel in schoot, 0-2.
Tot nu toe was er eigenlijk weinig aan de hand voor Unitas en controleerde het de wedstrijd. Maar af en toe deelde ASWH een speldenprik uit, zo ook in de 23e minuut. De thuisploeg sneed door de verdediging van Unitas, maar met en sliding kon Jason de bal onschadelijk maken en Sulo voorkwam met een sliding nog een corner.
Met deze voorsprong kon dan ook de rust worden bereikt.
Na de rust kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. Unitas speelde niet goed, verloor veel duels en kwam vaak te laat.
Het eerste kwartier kon er zelfs geen kans gecreëerd worden.
In de 16e minuut werd er door Unitas geen druk gezet op de spelers van ASWH, hierdoor konden ze makkelijk het strafschopgebied inlopen en de aansluitingstreffer maken, 1-2.
Drie minuten later ging er een schot van ASWH voorlangs. Hierna volgden er een aantal corners van Unitas maar kon de voorsprong niet worden uitgebreid waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef.
Vijf minuten voor tijd profiteerde ASWH van geprul achterin bij Unitas en kon het de gelijkmaken binnen schieten, 2-2.
Vlak voor tijd leek Unitas er toch met de drie punten ervandoor te gaan. Unitas kreeg een corner maar Neri kon de bal net niet de goede richting meegeven waardoor de bal voorlangs ging.
Aan de score veranderde niets meer waardoor Unitas voor het eerst puntverlies leed en kwam het gezien de 2e helft met een gelijkspel nog goed weg.