Top weekend!

Unitas'30 JO9-1
Sarto JO9-1
28-01-2018
3-5

Dit weekend speelden wij twee wedstrijden. Op zaterdag vriendschappelijk tegen VOAB JO9-1 en zondag een voorwedstrijd tegen Sarto JO9-1 (voordat Unitas 1 tegen Sarto 1 moest voetballen).
Wij hadden dit weekend zeven spelers tot onze beschikking want Carlo was helaas nog niet sterk genoeg om te spelen omdat hij heel de week flink ziek was geweest. Maar hij was er wel samen met zijn vader om zijn teamgenoten aan te moedigen, toppie!

Op zaterdag begonnen wij na een goede warming-up heel erg slap aan de wedstrijd tegen VOAB. Wij deden de eerste 10 minuten bijna niets ..... Verloren alle duels, maakten veel fouten en stonden er ook nog bij te lachen. Onze tegenstander liet ons alle hoeken van het veld zien. Dit vond ik apart om te zien, omdat de jongens van VOAB dezelfde leeftijd hebben als onze jongens. Na de time-out en de preek van de begeleiding gingen wij goed spelen. Er werd opeens wel hard gewerkt en beter gevoetbald. Hierdoor kregen wij goede kansen maar de 0-3 van de eerste 10 minuten konden wij nog niet wegspelen. In de 2e helft speelden wij prima, creeerden goede kansen en het ging goed op en neer tegen een sterke tegenstander. Uiteindelijk verloren wij met 4-5, maar wij lieten zien dat wij ook goed kunnen voetballen!

Op zondag (28-01-2018) speelden wij de voorwedstrijd van het eerste tegen, dit was tegen Sarto JO9-1. Wij kwamen goed uit de startblokken met een prima aanval waaruit wij de 1-0 scoorde. Daarna werd het weer heel slap voetbal (net als gisteren), weer niets doen, lachten en fouten maken. En ja hoor, na 10 minuten spelen stonden wij weer achte met 1-3. Nu was ook hier weer in de time-out een preek van de begeleiding nodig om te gaan spelen met strijd en concentratie. De rest van de wedstrijd waren wij gelijk waardig aan onze tegenstander. Wij kregen vele kansen vele kansen maar scoorden hieruit te weinig. Ook Sarto bleef gevaarlijk met hun spel en schoten, uiteindelijk werd het 3-5.

Jongens de eerste 10 minuten van deze twee wedstrijden waren super slecht. Dit moeten wij echt gaan veranderen. Voetbal is zeker plezier hebben maar dit kan ook door gelijk met passie te spelen en je best te doen!

Na de wedstrijd gingen wij samen met de spelers van Sarto naar de kantine waar tafels gereserveerd waren voor de kanjers van de voorwedstrijd en wij friet en een lekker flesje AA kregen van Annie. Dit was erg lekker en gezellig en de omgang met de tegenstander was prima! Nadat de buikjes gevuld waren mochten alle spelers van de voorwedstrijd met de spelers van de eerste elftallen het veld oplopen. In de gang waar werd gewacht werd al flink gepraat wie met wie wilde oplopen :)

Het was een top weekend jongens en ik hoop dat wij van onze mindere fases ook weer wat hebben geleerd!

 
 

Verslagen

Terug naar boven