Unitas’30 JO12-3 strijdend ten onder tegen Sleeuwijk JO12-1

Unitas'30 JO12-3 (najaar)
07-10-2017
5 - 1

Scheidsrechter:   Nederveen, Gerard
Voor dag en dauw stond het team van Unitas JO12-3 gereed om de uitwedstrijd tegen het gevaarlijke Sleeuwijk te gaan spelen. Na de prima wedstrijd van vorige week was de moraal uitstekend en zelfs het vroege verzameltijdstip van 7:15 kon de pret niet drukken.

Vanaf de start stond Unitas onder druk en combineerde de tegenstander een aantal keer gevaarlijk richting onze goal. Gelukkig toonde de verdediging zich behoorlijk solide, alleen lukte het maar niet om de bal ook goed weg te werken. Om toch te scoren had de tegenstander een standaardsituatie nodig. Vanuit een korte corner werd de bal hoog ingeschoten, helaas te hoog en daarom onhoudbaar voor onze keeper. Ook daarna bleef Unitas nog voornamelijk achteruit voetballen. Met een lage voorzet van Sleeuwijk werd ook een tweede doelpunt toegestaan. Daarna was het tijd voor Unitas om het initiatief te nemen. Verschillende schoten van ondermeer Pascal en Tijn werden gestopt door de keeper maar de 2-1 hing op dat moment wél in de lucht. En die kwam ook! Jeroen legde een hoekschop strak en hoog voor de goal en Josh knikte netjes achter de keeper, 2-1 en rust.

Na de rust was het de opdracht om in elk geval de eerste 5 minuten geen tegendoelpunt te incasseren en daarna verder te gaan bouwen richting de gelijkmaker. De eerste opdracht lukte maar het kwam helaas niet tot een doelpunt voor Unitas. Er waren nog wel een paar kansen, onder meer voor Thijs, maar net naast of een uitstekende keeper stonden succes in de weg. Richting het einde van de tweede helft ging de vermoeidheid parten spelen. Hierdoor werd de passing minder goed verzorgd en ontstond er meer ruimte voor de tegenstander om te voetballen. Zij maakten hier effectief gebruik van en wisten kort voor het einde nog 3 doelpunten te scoren. Einduitslag, geflatteerd, maar toch... 5-1.