Unitas JO12-3 zet de opgaande lijn voort tegen RCD JO12-1

RKsv RCD JO12-1
04-11-2017
5 - 0

Scheidsrechter:   Dingenouts, Dennis
Na het verdiende gelijkspel tegen koploper De Alblas van vorige week was het nu aan de jongens van de JO12-3 om de opgaande lijn voort te zetten. Dit moest gaan gebeuren tegen de JO12-1 van middenmoter Racing Club Dordrecht.

De start van de eerst helft was nog wat voorzichtig. De eerste 10 minuten werden gebruikt om het spel van de tegenstander af te tasten. Wel was het duidelijk dat Unitas veel vaker op de helft van de tegenstander was te vinden dan op de eigen helft. Toen, plots, een verrassend schot van Owen op de lat! Helaas nog geen doelpunt maar het betekende wel gelijk het einde van de aftastperiode. Wat nu volgde was de periode van de belegering! Aanval op aanval werd er gelanceerd op de goal van RCD en een doelpunt kon niet uitblijven. Dat gebeurde ook met een prachtige dieptepass van Niels zette hij Thijs alleen voor de keeper en dat soort kansen moet je hem niet geven, 1-0!

Unitas ging rustig door met aanvallen en bouwde de voorsprong in de eerste helft verder uit. Goed samenspel tussen de jongens leidde verder tot twee puike doelpunten van Shamil, 3-0 en rust!

Bij de hervatting kwam de tegenstander scherper uit de kleedkamer waardoor er meer duels ontstonden op het middenveld. Ook waren er enkele uitbraken van RCD richting de goal van Unitas, maar verdedigers Josh, Bryan, Niels en Tristan losten dit samen met keeper Robbie snel en netjes op zonder echt groot gevaar.

Toen, een ongelukkig moment voor Tristan. In een duel kwam hij op zijn pols terecht en de kwetsuur was niet zomaar op te lappen met de waterzak. Helaas, een trieste aftocht in een voor hem verder hele solide wedstrijd. Later bleek het om een gekneusde pols te gaan.

Het leek eigenlijk een doelpuntloze tweede helft te gaan worden totdat Ryan het op zijn heupen kreeg. Hij was niet te stoppen aan de linkerkant en eerst al schoot hij een bal op de paal maar kort daarna bij een tweede kans schoot hij de bal fantastisch langs de keeper binnen, 4-0!

Het laatste wapenfeit was een corner, genomen door Thijs. Deze werd weggewerkt door de verdediging van RCD en kwam weer terug voor de voeten van Thijs. Hij rende door langs de achterlijn en schoot bekeken binnen, eindstand 5-0!