09-12-2017
1 - 2

Scheidsrechter:   Klaassen, Thomas
Beste volgers van de JO 12-3

Vandaag was een wedstrijd tegen de koploper. Voor hun stond alles op het spel om kampioen te worden. De koploper had hiervoor van elke tegenstander met ruime cijfers gewonnen. We waren wat dat betreft gewaarschuwd.
Wat voor soort wedstrijd zou het worden: eenrichtingsverkeer of een wedstrijd waar alles in zit. Lees dit verslag verder en je komt erachter.
Vandaag hadden we te maken met behoorlijk aantal afwezigen om diverse redenen, waardoor we geen wissels hadden. I.v.m. het koude weer is dit niet erg, echter als er een geblesseerd zou raken, dan speel je gelijk met een man minder. Gelukkig gebeurde dit niet.
In de eerst helft ging de tegenstander vol op de aanval, waardoor we genoodzaakt waren om de bus wederom te parkeren. Dit ging goed. Veel strijd en passie in de duels; buitenspelval die goed werkte. Ze kwamen er niet doorheen. Dit kostte de nodige energie.
In de eerste helft kregen we een mooie kans op de 1-0. Rick ging goed door op rechts, was de bal kwijt op de achterlijn en veroverde deze weer, zette voor en er zat net een voetje tussen van de tegenstander. helaas.
Aan de andere kant was op het einde van de eerste helft een corner. Wij vergaten met zijn allen terug te komen, waardoor er 3 spelers van de tegenstander vrij stonden. Deze kans konden we niet tegenhouden, waardoor de ruststand gelijk bepaald werd op 0-1.
In de 2e helft deden we er nog een schepje bovenop. Duels werden meer gewonnen en we konden de verdediging onze wil opleggen, door sneller en beter combinatiespel. Hieruit volgde een mooie aanval via Bryan, Jeroen, Rick, Ryan en uiteindelijk Tijs die het laatste tikje kon verzorgen met zijn kleine teen, waardoor de bal achter de keeper verdween. 1-1. Alles is nog mogelijk.
Kozakken Boys was even van de leg. We konden blijven aanvallen en daar kwamen een aantal corners uit. Tevergeefs geen goal. daarna bleef de wedstrijd op en neer gaan op het middenveld en er werden weinig kansen over en weer gecreeerd. Kozakken Boys kreeg nog een paar goede kansen, echter deze werden gestopt door Robbie die een prima wedstrijd stond te keepen. Dat blok beton werd vandaag niet gepasseerd. tegen het einde van de wedstrijd was er een uitbraak van Kozakken Boys en het leek op buitenspel. Vlag omhoog, echter we moesten doorspelen, waardoor we gedeeltelijk uit positie waren. de spits van kozakken boys kon vrij op de keeper af en er was geen houden meer aan. 1-2.
Nog 5 minuten te gaan. Konden we alsnog langszij komen? We hebben het verdiend, echter de stand is altijd eerlijk. In de laatste minuut kregen we nog 2 corners. normaliter een wapen voor ons, maar het geluk was niet aan onze zijde, waardoor hieruit geen echte kansen kwamen. Einde wedstrijd. met opgeheven hoofd konden we het veld verlaten en de tegenstander feliciteren met hun kampioenschap. De punten zijn immers zeer duur verkocht.
Vandaag hebben we wederom genoten van een mooie, spannende pot voetbal. Wil je dit meemaken/ kom as zaterdag wederom naar Unitas kijken bij de JO 12-3. Het kan nog voor de winterstop. Koffie staat klaar...