Seizoenseinde in stijl voor gehavend Jo15-4

Moerse Boys JO15-2
16-12-2017
10 - 0

Scheidsrechter:   Sprenkels, Robin
Na 10 wedstrijden te hebben gespeeld in de najaarscompetitie stond vandaag de laatste wedstrijd op het programma. We boekten een paar mooie en ruime overwinningen, maar hebben hier en daar ook wat puntjes laten liggen. Helaas hebben we Bram en Milan een fiks aantal weken moeten missen i.v.m. wat pijntjes, maar gelukkig kon Milan een paar weken geleden weer aansluiten en heeft Bram vandaag ook weer zijn eerste minuten meegepikt.
Onze tegenstander van vandaag was Moerse Boys Jo15-2, een ploeg die duidelijk dé zwakke broeder was in de competitie; zij stonden troosteloos onderaan met geen enkel punt. Met een flinke ziekenboeg (Jordy, Milan en Sipan) en de eveneens afwezige Rick, maar met hulp van Wouter en Tijn, begonnen we om 12.30 uur aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk waarom onze gasten uit Klein-Zundert onderaan stonden; al binnen 12 minuten was de wedstrijd beslist. In de tweede minuut viel de 1-0 al. Vanuit de eerste corner, genomen door Martijn, belandde de bal perfect op het hoofd van Erik en de 1-0 voorsprong was er. Vijf minuten later kon Erwin de marge verdubbelen en weer vijf minuten later werd het zelfs al 3-0 door Christian. Gelijk vanaf de aftrap werd de bal vervolgens weer onderschept en kreeg Christian de mogelijkheid de 4-0 aan te tekenen, maar helaas ging de bal naast het doel. Zo bleven we veel kansen krijgen, maar waren ongelukkig in de afwerking. Het duurde dan ook tot de 27ste minuut voordat het weer raak was: een steekbal van Tijn bereikte Jarno, die keurig de keeper de baas was en de 4-0 was een feit. In de 32ste minuut kregen we een vrije trap te nemen een paar meter buiten de zestien en Martijn zette zich achter de bal. Helaas werd de bal via de handen van de keeper en via lat tot corner verwerkt, Vanuit deze corner werd de ruststand op het scorebord gezet, dit maal was het Luuk die op de juiste plaatst stond en het was 5-0.
Na de ranja hetzelfde spelbeeld. Een tegenstander die geen vuist kon maken en veel kansen voor ons. Het duurde tot de 7e minuut na rust totdat we de score konden uitbreiden. Vanuit een corner was het Martijn die de bal vanaf links in één keer over de doelman in het Klein-Zundertse doel deed belanden en het stond 6-0. Een paar minuten later een prima bal van Jarno op Christian, die helaas faalde voor de keeper, Lars die vanuit een corner de bal net over schoot, Rodin die de paal raakte, Lars nog eens de lat. Zo kregen we kans op kans. Toch werd het Haags-kwartiertje nu eens een Leurs-kwartiertje: 21e minuut gaat Erik vanaf de middenlijn op avontuur en alleen op de keeper af, via een bekeken schot passeerde hij de keeper en was het 7-0. Drie minuten later steekbal Luuk op Erik die zijn derde maakte van de wedstrijd 8-0. Nog eens drie minuten later was het nu Luuk zelf die met zijn 2e doelpunt de 9-0 maakte. Natuurlijk wil je dan ook de 10-0 op het bord brengen en die kwam er een paar minuten voor het einde. Sven kreeg de bal voor zijn linkerbeen en haalde uit en hij scoorde zijn eerste goal van dit seizoen en de 10e van de wedstrijd. En daarmee was de 10-0 eindstand een feit.
Al met al een mooie overwinning met soms goed voetbal, soms wat geklungel voor het doel van de tegenstander en een wedstrijd waar nog veel meer had ingezeten. Nu gaan we genieten van de feestdagen, een lange winterstop staat ons te wachten. Iedereen fijne Kerst en een goed begin van het nieuwe jaar!