Unitas'30 JO19-1 herpakt zich tegen MZC'11

MZC'11 JO19-1
02-12-2017
4 - 1

Scheidsrechter:   M van Wezel
Na de zeperd tegen HHVC was het de schone taak aan de mannen van 19-1 om zich te revancheren.

De opstelling was als volgt:
Yurjen
Jan, Fabian ('82 Yoran), Stefan, Anouar
Jasper ('60 Ayman), Rifat, Alisan ('70 Riad)
Ülkem ('45 Chiesa), Rick en Yazid

Unitas'30 kwam erg goed uit de startblokken. Na 8 minuten passeerde Yazid z'n directe tegenstander en bracht Rick in stelling. Ricks schot werd nog lichtelijk getoucheerd en verdween achter de keeper tegen de touwen 1-0.

Na de goede eerste 20 minuten werd het zoals wel vaker nonchalant in de passing. Dit leidde ertoe dat MZC'11 zich in de wedstrijd kon vechten.
Ze kregen 3 grote kansen waarvan er één in buitenspelpositie werd afgefloten, de tweede gepakt werd door Yurjen en de derde teleurstellend uitmondde in een tegendoelpunt 1-1.

De tweede helft begon met één wijziging Chiesa verving Ülkem als rechtsbuiten.
Het spel golfde op en neer en beide ploegen deden niet veel onder voor elkaar.

In de tussentijd kwam de 2e speler van 17-1 in het veld. Ayman verving Jasper als controlerende middenvelder.
De 17-1 had eerder op de dag al de punten tegen de leeftijdsgenoten van hetzelfde MZC'11 opgehaald. In Zierikzee werd het maar liefst 0-7.

Deze impuls gaf Unitas'30 het zetje in de goede richting. Ayman stond z'n mannetje bij een aanval van MZC. De bal kwam bij Yazid terecht die vervolgens opende op Chiesa, die passeerde op zijn beurt de linksback en gaf de bal voor. Yazid sloot goed bij en via een scrimmage kon hij de bal inkoppen, 2-1!

Na dit doelpunt gooide Unitas'30 alle schroom van zich af en kreeg zo meer ruimte om te combineren.
De vorige week geblesseerd uitgevallen Riad was fit genoeg om 20 minuten voor tijd nog in te vallen.

Wederom was het Yazid die via de linkerflank Rick in stelling kon brengen. Zijn voorzet met links kwam halfhoog voor en Rick was er als de kippen bij om binnen te koppen, 3-1!

De vierde invaller en de derde van 17-1 Yoran viel in als rechtsback en Fabian verliet het veld.

Het slotakkoord was voor Riad. Hij kreeg de bal in het zestienmetergebied, kapte z'n tegenstander uit en schoof de bal met z'n linkerbeen richting de verre hoek. De keeper was kansloos en de eindstand van 4-1 kwam zo op het scorebord.

Het was een ijskoude middag maar gelukkig hadden onze mannen hier geen last van. Onze wissels zaten lekker warm onder de dekens op de bank en vielen fantastisch in.
Al bij al was het een goede wedstrijd met de dikverdiende 3 punten als gevolg.
De kater van de week ervoor was op deze manier weggespoeld en de spanning in de competitie is om te snijden!

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van 2017 uit tegen Gilze op het programma. Met TSC op 22 punten, Roosendaal, Jong-Brabant, MZC'11 en wijzelf op 21 punten is het de vraag wie zich gaat kronen als Herbstmeister.