Moeizame maar verdiende overwinning Unitas JO13-1

Unitas'30 JO13-1
02-12-2017
0 - 1

Scheidsrechter:   Wevers, Tom
Op deze koude zaterdagochtend werd er op sportpark De Meeren gespeeld tegen nummer laatst Virtus. Op papier zou deze wedstrijd een formaliteit moeten zijn, maar zoals de oude voetbalwetten wel eens zeggen mag je nooit een tegenstander onderschatten en kan een balletje raar rollen.
Zeker op het veld waarop gespeeld moest worden. Het veld bleek spekglad en was her en der voorzien van een hobbel of een kuil.
De temperatuur kwam deze ochtend niet boven het vriespunt en dat was ook aan het spel van Unitas te merken.
Unitas hanteerde in de beginfase een te traag tempo, een aantal spelers waren er met hun hoofd niet bij en de koploper grossierde in foutieve passes.
Unitas werd in de beginfase ene penalty onthouden en het kreeg een aantal corners, maar echte kansen werden er niet gecreëerd.
In de 9e minuut schoot Tariq op aangeven van Stan naast. Vier minuten later was het wederom Tariq die een schot loste, maar deze keer kwam de bal in de handen van de keeper.
Een minuut later schoot Milan een vrije trap net naast de kruising. Na 17 minuten was er op aangeven van Necati een kans voor Jip, maar zijn poging ging de via de keeper en vervolgens via een speler naast. Zeven minuten voor de rust brak Stan door, die werd neergehaald door een speler van Virtus. Wat restte was een vrije trap. Arda zijn vizier stond nog niet op scherp en de vrije trap ging over. Pas in de 25e minuut was er een eerste schot van de thuisploeg, echter kon Sulo deze poging makkelijk vangen.
Virtus beperkte zich tot verdedigen en Unitas drong aan.
In de 7e minuut werd er een corner afgeslagen door de verdediging van Virtus. De bal kwam voor de voeten van Arda die zich geen seconde bedacht, maar helaas belandde het schot op de lat.
Vier minuten later legde Milan aan voor een corner, maar Wouter kopte over.
Even later was er wederom een corner voor de gasten, maar ook bij deze corner ging de bal naast.
Unitas was veruit de betere ploeg en verdiende ook een voorsprong, maar het duurde tot de 17e minuut voordat Unitas de leiding nam. Arda kreeg het op zijn heupen, speelde een paar spelers uit, liep de zestien in en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen, 0-1.
Unitas probeerde de score nog verder uit te bouwen, maar verder dan een vrije trap in de handen van de keeper door Arda en een schot van Milan net over het doel kwam het niet meer.
Net voor tijd kreeg Virtus nog een vrije trap, maar dit schot ging 10 meter naast.
Moeizaam, maar dik verdiend werden de drie punten mee naar huis genomen.