JO 12-3 De donkere dagen voor kerst komen eraan….

02-12-2017
3 - 2

Scheidsrechter:   Blom, Lorenzo

Beste volgers van de JO 12-03,

Vandaag stond er een unieke wedstrijd op het programma nl. tegen de JO 12-04. Bij beide teams zitten de spelers bij elkaar in de klas, op school, hebben in elkaars team gespeeld, wonen bij elkaar in de straat, etc. Er was dus volop rivaliteit voor de wedstrijd. De battle of Unitas zullen we maar zeggen.

Vandaag mochten we een kijkje nemen in de kleedkamer van de JO 12-3 bij de wedstrijdbespreking. Er werd gevraagd wie dacht dat we makkelijk gingen winnen: 5 handen gingen de lucht in. Voor de coach was het dus gemakkelijk om de wissels aan te wijzen…..

Iedereen was bewust van het gevaar van de JO 12-04 en dat ze snelle spitsen hebben. De waarschuwing en het wijzen op hun snelle counter was ons in de eerste 10 minuten fataal. 2 terugspeelballen die niet goed door de verdediging verwerkt werden die leiden tot de 1-0 en 3-0. De 2-0 kwam tot stand door een corner die niet goed weggewerkt werd door ons. Een echte friemel goal, maar die tellen ook.

Deze achterstand deed absoluut iets met ons en werd ineens beter gevoetbald. De tegenstander werd steeds verder naar achteren gedwongen en diverse kansen ontstonden. Het geluk was niet aan onze kant. Schoten op doel werden goed gestopt door de keeper van de JO 12-4 of gingen net naast. Op het einde van de eerste helft kwamen voetballend goed door de verdediging van de JO 12-04, waardoor Owen Rick vrij voor de keeper kon zetten. Een mooie goal met een mooie combinatie. 3-1 en rust.

In de rust waren de spelers stil. Ze beseften dat ze het eerste kwartier de wedstrijd uit handen hebben gegeven. Misschien dat het vandaag toch een surprisedag was. Voordat we het veld op gingen wilden we de 2e helft in ieder geval er tegenaan en laten zien dat we beter kunnen voetballen dan hetgeen we in de 1e helft hebben laten zien.

In de 2e helft volgde kans op kans. De verdediging van de JO 12-4 hadden een grote bus meegenomen, die ze over het gehele veld geparkeerd hadden. Wij stapten iets te vaak in deze bus, waardoor de bal onder de bekende bus vast kwam te zitten. De bus was zo goed geparkeerd dat we er niet doorheen kwamen.

Tegen het einde van de wedstrijd besefte de JO 12-4 dat ze de wedstrijd konden gaan winnen. Alle energie was er bij ons bijna uit. We kregen nog een mooie kans, waarbij Robbie, vandaag als spits, getackeld werd, echter de bal werd goed gespeeld, waardoor we geen vrije trap kregen. Daarna speelden we goed en kregen we diverse corners. Uit de laatste corner stond Ryan goed opgesteld en kon de aansluitingstreffer (der anschlusstor) scoren, 3-2. Zou het nog kunnen om de punten te kunnen verdelen? Helaas, het bleek de laatste minuut, waardoor er te weinig tijd was…

Gelukkig bleven de punten bij Unitas en konden we terug kijken op een mooie 2e helft.

De komende weken spelen we nog 2 wedstrijden. Tegen de koploper en tegen de onderste op de ranglijst. Kom dat wederom zien. Spectakel geboden voor de kerst!

Uw unitas reporter was er wederom bij…..